Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här invaderas ryska staden av mygg – se skräckvideon

- 03/09/2018, 19:45 -

För några dagar invaderades Voronezhregionen i sydöstra Ryssland av miljontals mygg. Se de fruktansvärda videoklippen.

Sommaren – enligt vissa, årets allra bästa årstid. Och efter ett grått och mörkt halvår kan man kanske förstå varför många känner så. För vem älskar inte sol och ledighet? 

Något som inte är lika kul, är ju myggorna. 

Och några som haft det riktigt jobbigt med just mygg är invånare i Voronezhregionen i sydöstra Ryssland. Riktigt, riktigt jobbigt faktiskt. 

I videoklipp som delats på Youtube och sociala medier  har invånare och besökare fångat massinvasionen av myggor. I något som liknar en blandning mellan en biblisk domedag och en skräckfilm fångar klippen de miljontals myggen. 

På vissa platser har man inte kunnat gå ute då marken varit så täckt av myggor att fotgängare halkat på alla insektskropparna, skriver AJ+

Andra vittnar om att de inte kunnat andas för att luften varit så full av myggen. 

Myggen invaderar en bil.
Ett foto taget från en invånare i regionen. Bildkälla: Instagram

Enligt forskare beror invasionen på de höga temperaturer som svept över Europa, och andra delar av världen, under våren och sommaren. En studie som publicerades år 2015 av Lauren Culler, professor i miljö på Dartmouth College i USA, visade att en höjning på bara två grader celsius vid Arktis skulle öka chansen för myggors överlevnad med hela 50 procent.

Och man tror nu att samma princip är den bakomliggande orsaken till den ryska invasionen, skriver Earther

Djuren dör

Sommarens och höstens mygginvasion har inte bara gjort det jobbig för vuxna i den ryska regionen, utan har också drabbat barn och djur väldigt hårt. I ryska RT skriver man att många barn har inte kunnat gå till skolan av rädsla att bli "uppätna" av myggen. På andra ställen vittnar man även om att invasionen varit så allvarlig att husdjur och boskapsdjur dött. 

Se de helt galna klippen i videospelaren ovan. 

Även i Sverige hade vi fler kryp än vanligt under sommaren. Bland annat så kunde man se en ökning på getingar och tallsteklar. Här kan du läsa om fler saker i landet som påverkats negativt av den varma sommaren.