Två bilder på Donald Trump – montage.
Presidentens uttalande får många att höja på ögonbrynen... - Foto: AP Photo/Evan Vucci

Donald Trumps märkliga "skämt" till katastrofoffer

Donald Trump fällde ett par märkliga uttalanden och försökte till och med skämta med utsatta. Här är orden som får USA att höja på ögonbrynen.


USA:s president Donald Trump är van vid att vara i blåsväder. Men nu har en riktig storm fått många att höja på ögonbrynen. 

Det var under gårdagen som Trump besökte staden New Bern i North Carolina vid den amerikanska östkusten som presidenten gjorde ett par märkliga uttalanden. 

North Carolinas kust har drabbats mycket hårt av den svåra stormen Florence, och Trump åkte dit för att kolla läget. 

När presidenten mötte familjer som förlorat sina hem på grund av den svåra stormen uppmanade han de drabbade att ”have a good time”. Ha det bra, alltså. 

Viss förvirring uppstod. Enligt New York Post ska en reporter från MSNBC förvirrat sagt ”jag tror han precis sa att alla skulle ha det bra”. 

"Du fick en fin båt"

Men det var inte bara presidentens konstiga peptalk som upprörde. Donald Trump försökte även dra ett skämt inför en man som hade drabbats av stormen. Precis vid mannens hur hade en stor bot spolats upp från havet. 

”Är det din båt?”, frågade Trump då – mannen svarade att det var det inte. ”Åtminstone fick du en fin båt”, sa presidenten då enligt New York Times.

Donald Trump försökte skämta om tragedin (AP Photo/Evan Vucci)

”Jag tycker det är otroligt det vi ser här. Båten bara dök upp! De vet inte vems båt det är. Hur ser lagen ut? Kanske det är din båt nu”. 

Innan han åkte ställde Trump också upp på att ta bilder tillsammans med hjälparbetare. 

Stormen Florence dödade minst 36 personer – 27 av dem bodde i North Carolina, där presidenten alltså skojade om båtar.

Nyligen avslöjade porrstjärnan Stormy Daniels väldigt intima detaljer om Donald Trumps privata delar – läs mer om det här. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Donald Trump?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.