Adolf Hitler och Eva Braun äter. Adolf Hitler i uniform.
För första gången träder en av Adolf Hitlers släktingar fram i en intervju. - Foto: AP Eva Brauns picture album / AP

Nu talar Hitlers släkting ut för första gången

Det har gått 73 år sedan den tyska diktatorn Adolf Hitler dog. Nu, efter alla dessa år, öppnar en av diktatorns släktingar upp sig i en intervju.


Den österrikiske diktatorn Adolf Hitler behöver ingen längre presentation. Alla vi vet den mörka delen av våran världshistoria och hur han bidrog till att över 50 miljoner människor miste sina liv.

Med det sagt är det inte heller så konstigt att Hitlers kvarlevande släktingar under en lång tid har valt att hålla locket på och tackat nej till intervjuer. 

Och så har det varit enda fram tills den 8 oktober, då den tyska tidningen BILD knackade på hos släktingen Alexander Adolf Stuart-Houstons i New York, skriver danska BT.

En av fyra bröder

Alexander Adolf Stuart-Huston är född och uppvuxen i USA. Han är en av fyra bröder och son till William Patrick Hitler. Vilket gör Alexander Adolf och hans bröder till barnbarn till Alois Hitler, Adolfs halvbror. 

Under kriget flyttade Alexanders pappa William till USA för att kämpa på den amerikanska sidan och när allt var över bytte familjen sitt namn till Hiller och efter det till Stuart-Huston.

Ingen av bröderna har valt att yttra sig tidigare. Tills nu då Alexander valde att kliva fram, skriver danska BT.

"Trump är den sista personen jag beundrar"

I intervjun så ger Alexander Adolf sin syn på läget i världen och passar även på att visa sitt missnöje med sin nuvarande president Donald Trump.

–  Den sista personen jag vill säga att jag beundrar är Donald Trump. Han är verkligen inte en av mina favoriter, säger Alexander Adolf till BILD, skriver BT, och fortsätter:

– Det finns några saker som Trump säger som är okej. Det är hans beteende som irriterar mig – och jag klarar helt enkelt inte av lögnare.

Och när det kommer till den tyska politiken och deras kansler Angela Merkel så berättar Alexander Adolf att hon minsann är en kvinna som vet vad hon gör.

– Henne gillar jag. Hon är bra. Hon verkar vara en intelligent och smart person, säger Alexander Adolf till BILD, skriver BT.

Dementerar teorier om släkten

Under åren som släkten valt att inte medverka på intervjuer och hållit sig för sig själva så har det uppstått en hel del teorier. En av teorierna har varit att bröderna valt att inte skaffa barn för att "inte låta Hitler-linjen" fortsätta.

Detta avisar dock Alexander Adolf dock som nonsens och berättar att en av hans bröder till och med varit gift med en judinna innan. Tyvärr tog deras äktenskap slut då hon fick reda på att brodern var en släkting till den döde diktatorn.

Det var inte länge sedan folk faktiskt trodde att Hitler levde efter de läst en satirartikel. Här kan du läsa mer om den övertygande satirartikeln!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i USA?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.