Danne Dahlin. Karta över Los Angeles.
Svenske Danne Dahlin såg senast till den 6 oktober i Los Angeles. - Foto: LAPD / Google Maps

Svenska skådespelaren och dansaren Danne Dahlin är försvunnen i USA

Den svenska skådespelaren och dansaren Danne Dahlin, 31, sågs senaste till den 6 oktober i Los Angeles. Nu går den lokala polisen ut med bild på den försvunna svensken.


Danne Dahlin, 31,  har blivit anmäld försvunnen i USA. Den svenska skådespelaren och dansaren sågs, enligt Los Angeles-polisen, senast till den 6 oktober och nu går polisen ut med en efterlysning och bild på Dahlin i hopp om att hitta honom, skriver Expressen.

Los Angeles-polisens efterlysning. Bildkälla: Los Angeles-polisen

– Vi har i nuläget ingen information om fallet, vi fick in en rapport om fallet för bara några timmar sedan, säger en talesperson för Los Angeles-polisen till Expressen.

Polisen misstänker för tillfället inget brott.

Hade kontakt med familjen två dagar innan

Danne Dahlin hade kontakt med sin mor Marianne Dahlin, bara två dagar innan han spårlöst försvann. Vid det tillfället var han jättelycklig och såg fram emot den kommande veckan. Men när Marianne försökte ringa honom efter helgen så svarade han inte i telefonen.

– Fjärde oktober pratade jag sist med honom. Då var han jättelycklig, glad och allt framöver den här veckan skulle bli så kul, säger Marianne till Expressen och fortsätter:

– Jag försökte ringa några gånger under helgen, men sedan på måndagen hörde jag inte av honom. Vi ringde och ringde och ringde, men vi har inte hört nånting mer. Ingen vet egentligen vad som har hänt. I samband med att han försvann flyttade han från ett boende till ett annat och han skulle mejla sin nya adress till mig, men det kom aldrig någon. 

Söks av flertalet vänner

Förutom Los Angeles-polisen så har det svenska konsulatet i San Diego nu anmält Danne Dahlin som försvunnen. Även flertalet av vänner och bekanta har delat Dahlins bild på sociala medier i hopp om att nå ut till fler människor.

Så här skriver bland annat skådespelaren, sångerskan, författaren och grannen till Dahlin i Stockholm, Regina Lund på i ett Facebook-inlägg:

Regina Lund efterlyser grannen Danne Dahlin. Bilkälla: Facebook / Regina Lund

"Snälla hjälp till med att hitta min vän skådespelaren, dansaren och granne i Sverige, Danne Dahlin. (Danne Pele Dahlin på sociala medier). Han är försvunnen sedan en vecka tillbaka i Los Angeles där han även senast sågs till. Snälla dela detta även om du inte känner honom – det kan göra skillnad! Snälla hjälp oss hitta honom!"

Befinner du dig i USA och har sett till Danne Dahlin? Kontakta då Los Angeles-polisen på (213) 486 6606.

Uppdatering: Danne Dahlin är återfunnen vid liv

Under söndagskvällen fick mamma Marianne Dahlin beskedet av amerikansk polis att hennes son äntligen är hittad. Han återfanns vid 17-tiden och är vid liv.

– Jag vet ingenting, mer än att han är hittad. Det är jätteskönt. De hade nog fått beskedet ganska precis när de ringde. Det känns toppenhärligt att han är tillbaka, säger Marianne till Aftonbladet.

Vad som legat bakom försvinnandet är fortfarande oklart.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!