Söndag 5 Dec
Stockholm

23-åring inför rätta – kan få 10 års fängelse i Thailand

Fängelse thailands flagga
23-årig man riskerar 10 års fängelse i Thailand. Foto: Pixabay

Han var på sitt livs resa, men dessvärre har den nu tagit slut tidigare än planerat. Nu riskerar en 23-årig kille från Storbritannien att spendera sina nästkommande 10 år i thailändskt fängelse!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ibland kan det vara bra att tänka en extra gång innan man gör något för att inte ångra sig i efterhand. Det känner nog iallafall 23-åriga Lee Furlong från Liverpool i Storbritannien som nu står inför rätten efter att han klottrat på en thailändsk gammal fästning.  

Och straffet? Ja det kan bli 10 år i ett thailändskt fängelse!

Var extremt på lyset 

Det blev ett annat avslut på sin livs resa än vad den 23-åriga britten hade tänkt sig. Han hade bara en vecka kvar av sin fyra veckors långa tripp när han fångades på övervakningskamera vid det historiska 1200-tals monumentet Tha Phae-porten i Chiang Mai i norra Thailand, skriver brittiska Daily Mail. 

På övervakningsfilmen såg man tydligt att han hade en burk svart färg i handen och började skriva något. Hans tanke var att skriva ordet "Scouse", men han lyckades inte stava rätt. Istället skrev han först "Scouse Lee" innan han skrev om till "Scouser Lee", och syftar på sig själv. 

En Scouse är nämligen namnet på den accent som talas omkring Liverpool-området i England. Scouse brukar även användas för att känneteckna en person från samma trakt.  

Furlong ekände direkt för polisen att det var han som klottrade, men skyller på att han var extremt full när han sprayade.

"Jag har haft en fantastisk tid här, den bästa tiden i mitt liv. Jag är bara förkrossad att jag har gjort något så korkat. Jag ber om ursäkt till alla thailändare som har förolämpats av klottret. Jag har varit en idiot", säger han enligt brittiska Mail Online. 

Familjen kan inte betala honom ut

För hans mamma Michelle kom samtalet om hennes sons öde som en chock. Och för att få sin son släppt måste familjen betala drygt 41 000 svenska kronor, något som de i nuläget inte har råd med.

Enligt Mail Online ska mamman ha sagt att familjen inte har råd att betala sin son ut ur häktet eftersom hennes man är sjuk och därför inte kan jobba. Hon själv jobbar på en godisbutik och drar inte in allt för mycket pengar hon heller.

Huruvida det kommer att gå för killen från Liverpool får tiden visa. Antingen blir det fängelse eller en saftig böter. Men en sak är säker – han har lärt sig sin livs läxa! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om de turister som riskerade fängelsestraff i Kambodja efter att ha dansat "pornografiskt" på en nattklubb. Läs mer om det här!

Har du varit i Thailand?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela