Bränder och tornados härjar i USA

Mellanvästern lamslaget. Hundratals hus förvandlades till aska.


Minst åtta människor omkom och dussintals skadades när skogsbränder och tornados på fredagen orsakade stor förödelse från Texas till Tennessee.

Virvelstormarna och skogsbränderna orsakades av ett stormsystem som ledde till omfattande elavbrott och skador i hela södern och mellanvästern, där hundratals hus och företag förvandlats till grus och aska.

Tidningen Oklahoman rapporterar att ett gäng tonåringar setts i området innan 17 hus brann ned.

I Oklahoma utfärdades undantagstillstånd i över 30 kommuner, där 62 personer skadats och över 200 hus och företag förstörts i bränderna och en tornado.

Tre människor omkom och över 30 hus förstördes i Texas, där kraftiga vindar underblåste ett 50-tal större bränder som berörde 40 000 hektar och fyllde himlen med kraftiga rökmoln, uppgav skogsvårdsmyndigheterna.

Omkring 160 hus har brunnit ned i det av torkan drabbade Texas sedan den 1 januari. Samtidigt har skogsbränder förstört närmare 100 000 hektar. Guvernören i Texas utfärdade på fredagen undantagstillstånd i 199 kommuner.

Elden ödelade två mindre städer norr om Dallas när hårda vindar och snustorra förhållanden underblåste lågorna, som snabbt spred sig över de förtorkade fälten och brände ned hus.

En kvinna och hennes nio veckor gamla baby omkom och ytterligare 35 personer skadades när en tornado drog fram över staden Murfreesboro i Tennessee på fredagen.

I Arkansas skadade stormen över 150 hem och företag i 11 kommuner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!