Måndag 29 Nov
Stockholm

"Sofie", 48, berättar om relationen med Peter Madsen

Peter Madsen
Peter Madsens besökare talar ut. Foto: Johan Nilsson/Niels Hougaard/AP/TT

Peter Madsen har tagit emot fyra kvinnliga besök i fängelset. En av dem är 48-åriga "Sofie". Nu berättar honom om mötet med mördaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Över ett år har gått sen den danske ingenjören Peter Madsen, 47, mördade den svenska journalisten Kim Wall, 30, på sin ubåt under en undervattensfärd i Öresund. 

Enligt domen mot Madsen ska han ha styckat Kim Wall, men också skurit i hennes underliv medan hon fortfarande var vid liv. 

Madsen har dömts till livstids fängelse, men får ta emot besök i fängelset – och som Nyheter24 tidigare skrivit har fyra kvinnor besökt Madsen. En av dem är 48-åriga ”Sofie”.

Allt började med att ”Sofie”, som egentligen heter något annat, skrev ett brev till Madsen och bad om att få hälsa på. Madsen svarade att han gärna träffades, och vid mötet nyligen satt de båda och pratade i en timme. 

– Efteråt tänkte jag att han fortfarande är en människa. Han är inget monster, säger ”Sofie” till danska BT. 

Enligt ”Sofie” finns det en god sida av Peter Madsen, och att detaljerna om det fruktansvärda han gjort inte förändrat hennes syn på honom. 

– Nej, jag bryr mig inte om vad han gjort. Jag tycker det är fruktansvärt, men det finns tillräckligt många som dömer honom, och han har fått sitt straff. Jag vill ha den goda sidan av honom, säger ”Sofie” till BT. 

”Sofie”, som är gift sedan 15 år tillbaka, hävdar att det inte finns någon sexuell attraktion mellan henne och Madsen, åtminstone inte från hennes sida. Istället menar hon att det finns ett fint utbyte med trevliga samtal. 

– Han får mig att tänka till. Jag besöker inte honom för att jag saknar spänning i mitt liv, jag vill se människan bakom det monster han framställs som, säger ”Sofie” till BT. 

”Sofie” heter egentligen något annat. 

Borde Madsen få ta emot besök?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela