Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kravet: Stoppa Peter Madsens kvinnobesök i fängelset

- 15/10/2018, 08:03 -

Peter Madsen ska inte få ta emot kvinnliga besökare i fängelset. Det föreslår nu danska politiker.

Stoppa Peter Madsens kvinnobesök – det kväver nu flera danska politiker, efter att det blivit känt att Kim Walls mördare haft besök av flera kvinnor i fängelset. 

– Dansk kriminalvård ska inte ska inte vara en äktenskapsförmedling för psykopater, säger Dansk Folkepartis rättspolitiske talesperson Peter Kofod Poulsen till danska tidningen Berlingske Tidene. 

Även Socialdemokraterna i Danmark ställer sig bakom förslaget, och menar att Madsens privata besök är ”ett hån mot Kim Walls minne och hennes anhöriga”. S vill däremot ha en regel där en intagen ”förtjänar” ett besök från till exempel sin fästmö efter gott uppförande. 

– Om man sitter inne för ett brutalt mord ska man inte kunna dejta, säger DF:s Peter Kofod Poulsen till BT. 

Dock menar man att förbudet inte ska gälla mammor och fruar, skriver BT. 

Har haft fyra kvinnor innanför murarna

Peter Madsen, som dömdes till livstid i våras, och fick sitt straff fastställt i hovrätten i slutet av september, har enligt BT haft fyra kvinnor på besök i fängelset. Han har också efterlyst brevvänner via Facebook

En av dem var en vakt som senare fick sparken från danska kriminalvården, läs mer om det här.

Peter Madsen avtjänar sitt straff på Herstedvester Fængsel utanför Köpenhamn. 

Tycker du besöken ska förbjudas?