D'Arreion Toles, kvinnan som hindrade honom och en lägenhetsbyggnad.
En kvinna hindrade D'Arreion Toles från att komma in i byggnaden han bor i. - Foto: Faksimil Facebook / Pixabay

Rasistisk kvinna förföljde man till dörren – fick sparken

D'Arreion Toles var påväg in i sin port men kom inte längre då en kvinna blockerade hans väg. Anledningen var för att han gjorde henne "obekväm".


D'Arreion Toles skulle hem som vanligt. Toles hem är en lägenhet i en lyxbyggnad i St. Louis, Missouri, som ägs av Tribeca-STL. Men denna fredag gick det inte lika smidigt för honom att komma hem. Nej, till att börja med så kom han inte ens in genom porten.

"Obekväm"

Anledningen till att han inte kom in var för att en kvinna stod framför honom och helt enkelt blockerade hans väg. Hon menade att hans närvaro gjorde henne "obekväm", rapporterar Metro UK.

Men D'Arreion Toles försökte förklara upprepade gånger för kvinnan att han bor i huset, men hon vägrade lyssna. 

Toles plockade tillslut fram mobilen och började filma händelsen, vilket kvinnan säger i videon att hon tyckte var helt okej.

Efter mycket käbbel så föste tillslut Toles kvinnan åt sidan. Ändå rimligt då han ville hem och hon stod i hans väg. Han hade ju frågat kvinnan flera gånger om hon kunde vara vänlig att flytta på sig, men hon stod kvar.

Förföljde

Kvinnan, som egentligen skulle gå ut med sin hund, gick istället efter Toles och följde med honom in till hissen. Hon frågade gång på gång om namnet på personen som han skulle besöka i byggnaden, samtidigt som Toles försökte få kvinnan att förstå att han bor i byggnaden.

Kvinnan som hindrade D'Arreion Toles när han skulle in i sin port till sin lägenhet. Bildkälla: Faksimil Facebook

Toles blir förföljd av kvinnan ända till dörren. När han satte nycklarna i låset så trodde han att det äntligen skulle bli lugnt. Nej nej, en halvtimme senare knackade det på dörren. Det var polisen som var på besök, kvinnan hade nämligen ringt dem.

D'Arreion Toles la sedan ut filmerna på kvinnan på sin Facebook och skrev "När man kommer hem som svart man i Amerika". Inlägget har spridits över hela världen och har över nio miljoner visningar. 

Han är chockad över att en sån här sak kan hända "Det här är Amerika 2018!", skrev han i sitt Facebook-inlägg. Men det verkade ha gått bra med polisen, då Toles inte gjort någonting fel.

Fick sparken

Kvinnan däremot, gick det inte lika bra för. Enligt Metro UK ska hon ha fått sparken från sitt jobb när videon uppdagades för arbetsgivaren, som var Tribeca-STL, alltså det lyxiga lägenhetsbolaget som mannen och kvinnan bodde i.

Tribeca-STL meddelar att "Efter en granskning av det hela så har arbetstagaren blivit uppsagd, och är inte längre kvar på företaget. Vi är stolta över det och kommer aldrig stå för rasism på vårt företag", rapporterar Metro UK.

Se D'Arreion Toles hela video i spelaren ovan.

Visste du att ett av de mest farliga platserna att vistas på är hemma? Jo, det är sant. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och vilka rum som är farligast. Det kan du läsa mer om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.