Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pensionär terroriserar tågpassagerare – sitter med benen i luften

- 23/10/2018, 20:18

Resenärer som åker pendeltåg i Sydney, Australien vittnar om att de terroriserats av en äldre man som sitter barfota med sina fötter i luften. Han ockuperar även upp till sex säten och vägrar låta andra passagerare sitta framför honom.

Pendeltågspassagerare i Sydney har inte haft det lätt på sistone. Under det senaste året har de nämligen terroriserats av en ökänd pensionär. 

Enligt vittnesmål ska det handla om att den äldre mannen sitter barfota med sina fötter på pendeltågets säten, att han pillar sig i tårna, sprider ut sig på upp till sex säten och vägrar låta andra sätta sig framför honom, skriver Australiensiska The Chronicle.

Och trots att mannen själv verkar väldigt oberörd över hans besynnerliga resesysslor, så har beteendet skapat en enorm irritation hos andra resenärer. 

Så enorm att mannen blivit lite av en kändis på nätet. I långa internettrådar diskuterar frustrerade pendelåkare den märkliga gubben, bland annat på nyhetssajten Reditt.

"Jag vill bara veta hur han gör när han sätter sig på ett fullpackat pendeltåg? Börjar han putta av andra passagerare. Väntar han på ett annat tåg? Det är de viktiga frågorna. " skriver en person i Reditt-tråden.

Ett par fötter.
Ett foto som tagits på mannens fötter av en passagerare. Bildkälla: Reditt

Vissa i tråden påstår sig ha stött på mannen under så länge som sex års tid.

En äldre man.
Det är viktigt att vara bekväm. Men kanske inte så här bekväm. Bildkälla: Reditt

I en annan tråd berättar en användare att hon motsatte sig mannen eftersom han gjorde det omöjligt för andra att sätta sig på någon av de sex lediga platserna som fanns bredvid honom. När hon sedan satte sig framför honom försökte han klämma henne mellan sätena, genom att trycka med sina ben på sätet.

"Jag hoppas att jag tog ner honom lite på jorden med tanke på hur ökänd han är. Jag har aldrig sett någon som motsätter sig samhället så här mycket." skriver hon i tråden

Och mannen har inte bara fångats på bild – utan även i rörlig video. I spelaren ovan kan du se en av interaktionerna som mannen haft med en annan passagerare. Och det är minst sagt speciellt. 

Om du, precis som denna passagerare, känner dig manad att gå barfota på allmän plats så borde du tänka om – och läsa denna artikel om en riktigt olycksalig gymbesökare

Du kanske också vill läsa om flyget mot Amsterdam som var tvunget att nödlanda på grund av dofter som kom från en av passagerarna.

Har du haft en jobbig medpassagerare?