En man luktade så illa att ett flygplan tvingades landa. Nu har han dött
Passagerarna trodde att mannen hade dålig hygien, men det visade sig att han drabbats av en köttätande bakterie. - Foto: Pixabay/Facebook/ montage

Man luktade så illa så planet tvingades nödlanda – nu är han död

De andra passagerarna började spy när de kände hur mannen luktade, och de trodde det berodde på att han inte tvättat sig. Flygplanet tvingades nödlanda på grund av lukten, nu har mannen dött.


För ungefär en månad sedan tvingades ett flygplan som var på väg från Gran Canaria till Amsterdam att nödlanda. Anledningen? En man på planet luktade så illa att de andra passagerarna inte stod ut, det skriver brittiska Metro. 

Passagerarna tyckte att det luktade så illa om mannen att de var tvungna att spy. Personalen försökte låsa in mannen på toaletten för att få bort lukten men till slut bestämde man sig för att läget var ohållbart och man landade istället planet i den portugisiska staden Faro. 

En passagerare på planet, belgiska Piet van Haut, säger till brittiska Metro att flygturen var outhärdlig och att det luktade som att mannen inte tvättat sig på veckor.

Andrey Suchilin hade drabbats av en köttätande bakterie. Bildkälla: Facebook

Först trodde man att lukten berodde på att mannen, som heter Andrey Suchilin och är rysk musiker, hade dålig hygien. Men när planet hade landat togs han till sjukhus och man kunde konstatera att han utsatts för en köttätande bakterie. 

Han ska ha drabbats av bakterien på sin semester, och infektionen ledde till kallbrand. Efter ett par dagar på sjukhus hamnade han i koma och efter ungefär en månad så dog han, skriver brittiska Metro.  

En talesman från flygbolaget Transavia som mannen flög med bekräftar att planet fick nödlanda. 

– Det var på grund av medicinska skäl, men det är sant att han luktade en del, säger talesmannen till brittiska Metro

Den här historien slutade väldigt tragiskt för mannen. Men vet du vad som skulle hända om någon skulle dö på flygplanet? Här kan du läsa om vad flygvärdinnan säger att de gör om det händer. Många är flygrädda men kanske mer rädda för att planet ska krascha än att drabbas av ett sjukdomsfall på planet. Om du inte är flygrädd och vågar kan du läsa om världens farligaste flygplats här

Har du någonsin tänkt på att det brukar vara kallt på flygplan? Här kan du läsa om varför det är så

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.