Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Byggandet av Titanic II fortsätter – se bilderna här

- 23/10/2018, 13:41 -

Titanic II är under konstruktion och skeppet är slående likt originalet från 1912. Se de häpnadsväckande bilderna nedan.

Titanic påbörjade sin jungfruresa den 10 april 1912, dock tog det bara fyra dagar innan hon kolliderade med ett isberg och sjönk. Men nu kan vi snart se Titanic ute på havet igen, arbetet med att färdigställa Titanic II är nämligen åter i fullgång. Detta efter att man kunnat påbörja arbetet som stannade upp 2015.

Titanic II planeras vara klart 2022 och kommer likt originalet från 1912 att kunna frakta lika många passagerare och lika stor besättning. Det innebär att skeppet totalt kommer att hålla 2 400 passagerare och 900 besättningsmän under sina resor, rapporterar People

Man har dock valt att addera tillräckligt med flytvästar och livbåtar för alla passagerare denna gången.

Samma resväg

Blue Star Line som står bakom projektet har dock inte enbart beslutat sig för att bygga en kopia av Titanic. De har även bestämt sig för att skeppet ska gå exakt samma färd som den första gjorde 1912. Detta betyder att Titanic II kommer att utgå från Southampton för att slutligen nå New York. 

Detta blir dock inte fartygets första resa utan först kommer det att åka från Dubai till Southampton. Efter dessa två resorna så kommer fartyget att erbjuda resor över hela jorden. 

Titanic II

Men hur kommer då Titanic II att se ut? Nedan hittar du bilder på hur skeppet kommer att se ut 2022. 

Bassäng i Titanic II
Titanic 2 kommer att hålla en rejäl och klassisk bassäng. Bildkälla: Blue Star Line
Trappor
Klassiskt utförande för att få till likheten. Bildkälla: Blue Star Line
Relaxavdelning i Titanic 2
Relaxavdelning. Bildkälla: Blue Star Line
Matsalar i båten.
Matsal. Bildkälla: Blue Star Line
Titanic 2
Titanic II. Bildkälla: Blue Star Line
Gym.
Klassiskt gym för den som vill lyfta skrot. Bildkälla: Blue Star Line

4,5 miljarder

Hade du vågat vara en av de första som åker med Titanic II över Atlanten, trots det tragiska ödet 1912? Skulle vara en av de första så kommer du inte bara trotsa den möjliga rädslan utan även gå ombord på ett väldigt dyrt fartyg. Priset som man räknar att fartyget kommer att kosta uppgår till 500 miljoner dollar, det vill säga 4,5 miljarder svenska kronor.

I spelaren ovan kan du se hur det kan se ut när Titanic II ger sig ut på sin första resa.

Nyheter24 har tidigare skrivit om världens största lyxfartyg som kryssar i Europa. Vill du vet mer om detta skeppet och se de fantastiska bilderna så hittar du den artikeln här.

Hade du velat åka med nya Titanic?