Onsdag 17 Aug
Stockholm

Misstänkta bomber har skickats till Clinton, Obama och Vita huset

Hillary och Bill Clinton
En bomba har hittats i Hillary och Bill Clintons bostad i New York. Foto: Mary Altaffer/Dominic Lipinski/TT

Minst fem misstänkta bomber har skickats till flera politiker i USA, däribland Barack Obama och Hillary Clinton. Här är allt vi vet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under de senaste 24 timmarna har minst fem misstänkta bomber och sprängladdningar skickats hem till Hillary och Bill Clinton, Barack Obama, Vita huset och Time Warner-byggnaden i New York.

Misstänkt bomb skickad hem till skådespelaren Robert De Niro

Under torsdagsmorgonen så uppger en källa till NBC att liknande paket har skickats till en restaurang som filmstjärnan Robert De Niro äger i Tribeca, New York.

Misstänkt bomb skickad hem till Hillary och Bill Clinton

Enligt flera amerikanska medier har en bomb hittats hemma hos Hillary och Bill Clinton i delstaten New York. Bomben ska hittats av en medarbetare hos den amerikanska säkerhetspolisen som skyddar paret. Motivet för dådet är fortfarande inte klarlagt och bomben ska ha skickats hem till paret via post.

Anordningen ska vara samma som den som skickades hem till den amerikanska finansmannen George Soros i måndags. Den anordningen detonerades senare av säkerhetspolis på platsen.

Sprängladning hittats hemma hos Barack Obama

En liknande anordning ska enligt New York Times skickats till tidigare presidenten Barack Obama.

I ett uttalande har den amerikanska säkerhetspolisen kommenterat det inträffade.

"Vi har hittat två misstänkta paket som var adresserade till två personer som vi skyddar. Paketen identifierades under en rutinkontroll av posten som skickas till personerna och hanterades därefter.", skriver säkerhetspolisen i uttalandet.

Enligt den amerikanska säkerhetstjänsten så kom aldrig någon av skyddspersonerna i kontakt med pakten. 

"De skyddade personerna fick aldrig paketen och riskerades aldrig att göra det heller"

En polisbil utanför förra presidenten Barack Obama. Bildkälla: Alex Brandon/TT

Misstänkt bomb skickad till Vita huset

Enligt CNN har en misstänkt bomb, liknande de som skickats till även skickats till Vita huset i Washington DC. Senare rapporter indikerar på att det inte har skickats en bomb till Vita huset.

Time Warner-byggnaden utryms

Enligt uppgifter ska även liknande föremål skickats till CNN som sitter i Time Warner-byggnaden i New York. Hela byggnaden har blivit utrymd. Bomben som skickades till Time Warner-byggnaden ska ha bestått av rör och trådar enligt polisen i New York. 

Enligt uppgifter till CNN så har samtliga bomber ha varit dåligt konstruerade men ska vara tillräckligt bra för att kunna explodera.

Artikeln uppdateras.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att USA:s president Donald Trump ger ut sitt mobilnummer till i princip alla. Vilket han har fått mycket kritik för. Vill du veta mer? Läs artikeln här.

Har du varit i New York?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.