Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trump attackerar media efter bombpaketen: "Måste sansa sig"

Nyheter | 25/10/2018 09:00

Vid ett kampanjtal i natt tog Donald Trump chansen att gå till attack mot media efter att flera misstänka bomber skickats till bland annat CNN:s redaktion.

USA försöker idag förstå vad som hände igår, när flera bombpaket skickades till bland andra Bill och Hillary Clintons bostad, till före detta presidenten Barack Obama och till nyhetskanalen CNN:s lokaler i New York. 

I ett uttalande kallar New Yorks bogmästare Bill de Blasio attentaten för ett terrordåd, och under natten har även USA:s president Donald Trump fördömt attacken.

– Amerikanska folkets säkerhet är min absolut högsta prioritet, säger Trump i ett uttalande. 

Trump menar att han är "arg och upprörd" över bombpaketen, och att paketen nu undersöks av experter. Han kallar dådet för en attack mot demokratin. 

– Nu måste vi stå enade, och skicka ut ett ett starkt meddelande om att hot inte hör hemma i USA

Senare under ett möte i Montana antydde Donald Trump att nyhetsmedia i USA har en skuld. 

– Media har en skyldighet att ha en sansad ton och sluta med den ändlösa stridslystnad, ständigt negativa och ofta falska nyheter och artiklar. Det måste de göra, sa Trump på kampanjmötet. 

Donald Trump, som själv vid ett tidigare tillfälle kallat media för ”folkets fiende”, får nu kritik för sitt uttalande – många menar att presidenten missat ytterligare en chans att ta krafttag mot våld och hot. 

– Han hade en chans att ena landet, men han missade den chansen. Snarare har han gjort det ännu värre genom att skylla på medierna och sprida hat. Han vill elda på sina väljare inför valet, sa New Yorks guvernör Andrew Cuomo i en intervju med CNN nu på morgonen. 

Det här vet vi om de misstänkta bomberna i USA