Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brittisk detektiv påstår sig ha hittat MH370 i Kambodja

Nyheter | 29/10/2018 12:21

MH370 försvann spårlöst den åttonde mars 2014. Men nu kan flygplanet vara hittat av en brittisk amatördetektiv. Se bilderna i artikeln och avgör själv.

En man från Storbritannien säger sig ha hittat flygplanet MH370 via Google Earth. Mannen menar även att man med hjälp av bilder från internettjänsten kan se planets motorer, rapporterar The Sun.

Den brittiska amatördetektiven Daniel Boyer berättade om sitt fynd redan den 13 oktober när han sa att han hade hittat andra bilder på vad han trodde var MH370. De bilderna ska ha föreställt bland annat cockpiten. 

Perfekt längd på motorn

Och när han nu kommer med nya bevis så är det med bilder på flygplanets motor. Även de här bilderna ska Boyer ha hittat via Google Earth. Boyer själv menar även att bilderna passar in perfekt sett till längden på motorn. 

Bilden visar en del som enligt Boyer är 4,3 meter bred och 2,7 meter lång, vilket ska vara samma mått som motorn på MH370. 

Till Daily Star säger Boyer att han är säker på att det är ett stort steg i sökandet efter planet. Detta eftersom platsen inte tidigare har undersökt. 

– Jag är helt säker på att den här platsen inte har genomsökts tidigare, så det här är verkligen en enorm upptäckt, säger Daniel Boyer till Daily Star.

Vad tror du? Är det MH370 som Boyer har hittat? Titta på bilderna och avgör själv. 

MH370? Enligt en detektiv är det de.
Bild som ska föreställa MH370:s motor. Bildkälla: Google Earth
Flygplan?
Är det motorn vi ser här? Bildkälla: Google Earth
Bevis på MH370
Enligt Daniel Boyer är det här beviset på att MH370 finns i Kambodja. Bildkälla: Google Earth

MH370:s försvinnande

Den åttonde mars 2014 lyfter MH370 från Kuala Lumpur, Malaysia med destinationen Peking, Kina. Totalt befann sig 239 personer på planet, inkluderat flygpersonal. 

Men enbart 38 minuter in i flygningen så tappade Malaysia Airline kontakt med MH370. Sedan dess har miljontals kronor lagts på sökinsatser i försök att hitta planet. Men fortfarande så har omvärlden varken hört eller sett något av flygplanet sedan det lyfte. 

Men nu kanske vi närmar oss ett avslut på historien? Skulle en privatperson hitta planet så finns det en liten nätt summa på 52 miljoner pund att hämta ut i "hittepeng".

Det är inte första gången som MH370 sägs ha hittats via Google Earth. En man från Australien hävdade redan i mars att han hade hittat flygplanet via tjänsten men att regeringen i USA inte ville att det skulle hittats eftersom att planet är fullt med kulhål. 

Har du följt händelsen?