Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flickans larm togs inte på allvar – mördades nio dygn senare

Nyheter | 31/10/2018 22:11

Den 21-årig tjejen från Michigan anmälde sin ex-pojkvän flera gånger för bland annat misshandel. Men trots anmälningarna tog polisen henne inte på allvar. Nio dagar senare var hon död, mördad av sitt ex.

De var kära och ihop. Men efter en tid tillsammans gjorde paret slut, något som 21-åriga Jeremy Kelley inte kunde hantera. Hans tidigare flickvän Rosemarie Reilly från Michigan blev då offer för sin ex-pojkväns brutala handlingar. 

Det började med misshandel 

Innan paret gjorde slut bodde de tillsammans i ungefär ett år. När Jeremy och Rosemarie gjorde slut fortsatte de dock att bo tillsammans ett tag, och det var också då som Jeremy började att misshandla Rosemarie. 

Fick ingen hjälp av polisen

Till vardags pluggade Rosemarie till sjuksköterska och när Jeremy började misshandla henne rapporterade hon det till både skolan och till polisen. Hon berättade att han slog henne, att han hållit en pistol mot hennes huvud och att han upprepade gånger hotat att döda henne. Han hade också hoppat på hennes bil när hon försökte åka från skolan, skriver Buzzfeed News. 

Tillslut fick hon nog och polisen utfärdade då en arresteringsorder. Men trots ordern arresterade inte polisen Jeremy och nio dagar senare var det Rosemaries sista dag i livet. 

På natten blev hon mördad av sitt ex-pojkvän Jeremy. 

Dog intill sin kompis hus 

Förutom att hota och misshandla Rosemarie, hade Jeremy länge stalkat henne. Kvällen då Rosemarie mördades var hon hos sin kompis och Jeremy hade förföljt henne, så han såg exakt var hon befann sig. 

Mitt i natten åkte han till kompisen, drog Rosemarie i håret och sedan ut henne på gatan. Där sköt han henne med flera skott i överkroppen. Rosemarie dog på plats och strax där efter tog Jeremy livet av sig, skriver Buzzfeed News. 

Gärningsmannen särbehandlades 

Efter den fruktansvärda händelsen inleddes en rättegång mot Jeremy, trots att han var död. Rosemaries mamma var högst delaktig under processen och påstod att polisen gjorde fel när de inte arresterade Jeremy. Hon menade att arresteringsordern som han fått tidigare inte togs på allvar.

Enligt offrets mamma tog inte polisen dotterns rop på hjälp seriöst eftersom Jeremys pappa då var en av de lokala poliserna. Ingen av de poliser som faktiskt skulle kunna ha stoppat denna fruktansvärda händelse, gjorde inte det. 

Stalkingen fick pågå, våldet lika så, för ingen tog Rosemaries anmälningar på allvar, skriver Buzzfeed News. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om de två unga flickorna från Florida som planerade att mörda yngre elever på sin skola och sedan dricka upp deras blod. Det kan du läsa mer om här!