Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skräckclown fångad på unika bilder – stirrar in i folks fönster

Nyheter | 01/11/2018 10:39

Flera bilder visar en skräckclown när den stirrar in i folks fönster. Är det här första tecknet på att "mördarclownerna" är tillbaka?

Det var för två år sedan, runt halloween 2016, som den stora clownvågen slog till först i USA och sedan spred sig över världen. 

"Mördarclowner" skrämde slag på folk och i oktober 2016 syntes en av de första svenska clownerna till i Linköping och senare spreds fenomenet över hela Sverige. Polisen gick ut med varningar till personer som klädde ut sig till clowner för att skrämmas. 

Skräckclown
En av clownerna som sågs i Sverige 2016. Bildkälla: Läsarbild

Flera personer dömdes för ofredande och även för misshandel vid utvalda tillfällen. En av clownerna valde att ställa upp i en intervju med Nyheter24 och berätta varför den gick runt och skrämdes, läs intervjun här

Fler och fler clowner syntes till och läsarna delade med sig av sina egna bilder på "mördarclownerna", här kan du se alla bilder som läsarna skickade in

Ny clown fångad på bild

Men nu har alltså en ny clown setts till i Skewen, Wales. Clownen sågs till på tisdagen, dagen före halloween. 

Personen som klätt ut sig till clownen har betett sig märkligt och på ett sätt som gjort folk illa till mods. Den har hoppat fram framför bilar och stått och stirrat in i folks fönster. 

WalesOnline har nu släppt bilder på clownen. Här står den och stirrar med en ballong. Se fler bilder i videon ovan. 

Clown i Wales
Clownen som setts i Wales. Bildkälla: WalesOnline

South Wales Police uppmanar nu folk att ha roligt på halloween, men säger att man ska göra det på ett sätt som är lagligt och inte skapar oro hos andra. 

En person som bor i området där clownen sågs har berättat för WalesOnline att clownen förutom att hoppa ut framför bilar också har jagat människor, vilket förstås gjort dem mycket skrämda. 

Läs också om Michael som blev den första att dömas till fängelse för sitt clown-prank

Är du rädd för clowner?