Nu har bilder dykt upp på en clown som gjort folk illa till mods.
Nu har bilder dykt upp på en clown som gjort folk illa till mods. - Foto: WalesOnline/Pixabay

Skräckclown fångad på unika bilder – stirrar in i folks fönster

Flera bilder visar en skräckclown när den stirrar in i folks fönster. Är det här första tecknet på att "mördarclownerna" är tillbaka?


Det var för två år sedan, runt halloween 2016, som den stora clownvågen slog till först i USA och sedan spred sig över världen. 

"Mördarclowner" skrämde slag på folk och i oktober 2016 syntes en av de första svenska clownerna till i Linköping och senare spreds fenomenet över hela Sverige. Polisen gick ut med varningar till personer som klädde ut sig till clowner för att skrämmas. 

En av clownerna som sågs i Sverige 2016. Bildkälla: Läsarbild

Flera personer dömdes för ofredande och även för misshandel vid utvalda tillfällen. En av clownerna valde att ställa upp i en intervju med Nyheter24 och berätta varför den gick runt och skrämdes, läs intervjun här

Fler och fler clowner syntes till och läsarna delade med sig av sina egna bilder på "mördarclownerna", här kan du se alla bilder som läsarna skickade in

Ny clown fångad på bild

Men nu har alltså en ny clown setts till i Skewen, Wales. Clownen sågs till på tisdagen, dagen före halloween. 

Personen som klätt ut sig till clownen har betett sig märkligt och på ett sätt som gjort folk illa till mods. Den har hoppat fram framför bilar och stått och stirrat in i folks fönster. 

WalesOnline har nu släppt bilder på clownen. Här står den och stirrar med en ballong. Se fler bilder i videon ovan. 

Clownen som setts i Wales. Bildkälla: WalesOnline

South Wales Police uppmanar nu folk att ha roligt på halloween, men säger att man ska göra det på ett sätt som är lagligt och inte skapar oro hos andra. 

En person som bor i området där clownen sågs har berättat för WalesOnline att clownen förutom att hoppa ut framför bilar också har jagat människor, vilket förstås gjort dem mycket skrämda. 

Läs också om Michael som blev den första att dömas till fängelse för sitt clown-prank

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för clowner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.