Söndag 5 Dec
Stockholm

Peter Madsen misshandlad i fängelset: "Fyra snitt i ögat"

Peter Madsen
Peter Madsen blev misshandlad i fängelset av annan fånge. Foto: Niels Hougaard / AP / TT, SCHALK VAN ZUYDAM / AP /TT

Den livstidsdömde fången Peter Madsen blev i augusti misshandlad av en annan fånge på fängelset. Här om dagen hölls rättegången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Peter Madsen, som sitter inne på livstid efter att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, har blivit misshandlad i fängelset, uppger danska BT. 

Överfölls i sin cell

Händelsen inträffade den 8:e augusti tidigare i år när Madsen hade förflyttats från isoleringen i fängelset på Storstrøm på Falster i Danmark. När han var i sin cell ska då två andra medfångar kommit dit för att prata, varav en hoppade på honom.

Ögonskador 

När Madsen överfölls fick han ta emot flera kraftiga slag mot ansiktet. Smockorna han fick i ansiktet resulterade i flera skador, främst kring ögonen. Något som gjort att han kan ha fått varaktiga problem med synen i framtiden. 

Madsen har sedan tidigare problem med synen och har haft glasögon sedan han var ett barn. 

Direkt efter misshandeln kördes Madsen till akuten för en snabb kontroll av hans ögon. Ännu vet man inte hur det står till med ögat utan en längre undersökning kommer att göras vid ett senare tillfälle, skriver BT. 

Rättegång 

Här om dagen vittnade Madsen i rättegången som hölls mot den 18-åriga fången som misshandlade honom. I rättegången visade dommaren bland annat upp en bild på Madsen som är tagen efter misshandeln, och det gick tydligt att se att han skadats av slagen.

Han vittnade själv under rättegången och berättade: 

"Jag blev slagen med sån kraft i ansiktet att mina glasögon gick sönder och fragmentet av glaset skar upp fyra snitt i mitt öga. Jag såg senare att jag också hade avvärjningskador på båda mina armar. Jag fick det som du kallar en "Salva" i boxningsvärlden", sade Madsen under rättegången enligt danska BT.

Ersättningskrav 

Madsen har inte blivit kvitt sina skador ännu och därför valde Madsens ombud att återkomma med skadeståndskrav. 

Enligt Expressen ska den man som misshandlade Madsen dömts till tre extra månader i fängelset. Han förnekar brott och menar på att han försvarade sig efter att Madsen tagit stryptag på honom. 

Tidigare i år överklagade Peter Madsen sitt livstidsstraff som han avtjänar efter mordet på den svenska journalisten Kim Wall sommaren 2017. Domen ändrades inte och fastställde det som redan var bestämt – Peter Madsen ska sitta bakom lås och galler livet ut. Det kan du läsa mer om här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela