Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Makaveli Lindén misstänks för ytterligare ett mord - i Belgien

Nyheter | 06/11/2018 17:55

20-åriga Makaveli Lindén var internationellt efterlyst för mordet i Oslo på Heikki Bjørklund Paltto. Nu har Verdens Gang rapporterat att han misstänkts ha begått ytterligare ett mord, som ska ha skett under tiden han var på flykt från polisen.

Det var i mitten av oktober som ett mord ägde rum i ett kollektiv i Olso på 24-åriga Heikki Bjørklund Paltto. Han hittades med ett 20-tal knivhugg i sitt hem och misstänkt blev Makaveli Lindén.

Makaveli Lindén greps en vecka senare i Dijon, Frankrike efter att ha varit efterlyst internationellt. Han har erkänt de handlingar han misstänks för, men det är oklart om han anser sig skyldig till mord.

Misstänkts för ytterligare ett mord

Han misstänks nu även för att ha begått ett annat mord under tiden han flytt från polisen, på en kvinna i Belgien, rapporterar Verdens Gang.

Det är i Melechen, Belgien, som en 58-årig kvinna hittats mördad i sin lägenhet den 24 oktober. Och Lindén är en möjlig misstänkt. Men han har inte gripits av belgiska polisen eftersom han redan sitter fängslad i Frankrike. 

– Hon har dödats med flera knivstick och vi tror att hon hade legat död i några dagar när hon hittades, säger Nele Poelsmanns, som är belgiska polisens talesman, till Verdens Gang.

Belgisk polis har intresserat sig för Lindén

Den franska polisen har även bekräftat att Lindén är misstänkt för mordet på kvinnan i Belgien. Och den belgiska polisen har intresserat specifikt för 20-åringen.

Men Makaveli Lindén är fortfarande fängslad i Frankrike och enligt advokat vill han bli utlämnad till Norge så snart det bara går.

Erkänt brott

Angående misstanken om mordet i Oslo ska han erkänt handlingen. Men om han känner sig skyldig till just mord är fortfarande oklart. 

– Den anklagade erkänner de gärningar han misstänks för. Han har inte tagit ställning i skuldfrågan, hans försvarsadvokat Øystein Storrvik till NRK

Han fortsätter:

– Han är trött men villig att förklara sig. Han är starkt drabbad av ånger som jag förstår honom.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Makaveli Lindén greps i Frankrike. Han är en återfallsförbrytare och här kan du läsa mer omvad som tidigare hänt.

Har du varit i Belgien?