Kvinna gripen – för att ha gömt vassa nålar i jordgubbar

- 12/11/2018, 14:40 -

Nålar i jordgubbar, äpplen av bananer har hittats över hela Australien. Nu har polisen lyckats gripa en kvinna efter en lång och intensiv utredning.

För ett par månader skakades Australien av en minst sagt skrämmande matnyhet. 

Över hela landet hittades nålar instuckna i jordgubbar – i delstaten New South Wales rapporterades över 20 fall. 

En man fick tas till sjukhus efter att ha råkat svälja en nål, och för en liten pojke var olyckan nära när han i sista stund lyckades spotta ut en nål, skriver The Independent. 

Det hela gick så långt att Australiens premiärminister Annastacia Palaszczuk gick ut och menade att den australiensiska fruktbranschen nu var hotad. 

Jordgubbar med nål
"Mördar-jordgubbarna" har satt skräck i Australien (EPA)

En belöning på 650 000 kronor utlystes för den som kunde avslöja var de livsfarliga jordgubbarna kom ifrån – och nu har en kvinna gripits. 

Kvinnan är i 50-årsåldern och är misstänkt för att ha saboterat jordgubbar, äpplen och bananer, enligt The Independent. 

– Våra utredare har jobbat dag och natt, och vi vill också tacka fruktindustrin för deras samarbetsvilja och allmänheten som har varit mycket hjälpsam, säger Jon Wacker, utredare vid australiensiska narkotikapolisen i ett uttalande.  

Ville skada sin arbetsgivare

Enligt News.au så vill den gripna kvinnan skada sin arbetsgivare ekonomiskt. Detta för att ta ut hämnd då hon kände sig illa behandlad av företaget. Målet ska ha varit att orsaka företaget så mycket skada att de skulle tvingas gå i konkurs. 

Kvinnan kan nu få så mycket som tio år bakom lås och bom, skriver News.au

Är du rädd för mat-terror?