Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skrämmande videon: Här stoppar branden bilarna på motorvägen

- 14/11/2018, 12:08

I Kalifornien fortsätter bränderna att rasa och hundratusentals har tvingats evakuera sina hem. En skrämmande video visar hur trafiken på motorvägen stoppas av lågorna som tar sig allt närmare.

För snart en veckan sedan, torsdagen 7 november, började flera stora skogsbränder blossa upp i Kalifornien. 

Det är i huvudsak två större bränder och en mindre som nu ödelägger Kalifornien. De två större heter Camp Fire som rasar i Butte County, norra Kalifornien, och Wolsey Fire som rasar i Simi Valley. Malibu, Los Angeles och Ventura är några av de områden som drabbats av Wolsey Fire. 

Den mindre branden kallas Hill Fire och den har främst drabbat Malibu och Simi Valley. På söndagen hade man lyckligtvis kunnat tygla Hill Fire och minskat brandens storlek med 75 procent.

Dödssiffran tros stiga

Under tisdagsmorgonen räknades dödssiffran till 44, en siffra som tros kunna stiga då 200 människor fortfarande rapporteras saknade, enligt CNN.

Som följd av de tre bränderna har cirka 300 000 personer evakuerats för att undkomma elden. De allra flesta av de evakuerade, 170 000 personer, befinner sig i Los Angeles i väntan på att läget ska förbättras, enligt CNN

Dramatisk video

Nu visar en mycket dramatisk video hur branden letar sig upp på en motorväg i Santa Susana. På videon kan man se hur branden som slickar sidan av vägen vattenbombas. 

Branden nära motorvägen i Kalifornien
Bilarna är inlåsta mellan mötande trafik och branden. Bildkälla: WKOW

Bilarna som kör på motorvägen har saktat ned kraftigt och kör på vägrenen så långt från lågorna de bara kan komma. 

Branden fortsätter att vattenbombas, och skulle lågorna bara ta sig lite längre upp skulle bilarna på motorvägen bli helt inlåsta mellan lågorna och den mötande trafiken. 

Se den dramatiska videon i spelaren ovan. 

Här kan du läsa om allt som hänt kring bränderna i Kalifornien