Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finländare köade till landets första bordell med sexdockor

- 17/11/2018, 18:20 -

Det var under torsdagen som den första dockbordellen i Finland öppnade. Hur öppningen gick? Ja, efterfrågan var större än väntat. Utanför bildades det kö och dockornas helg är fullbokade.

Det var under torsdagen som Finlands första dockbordell öppnades. Kunder kan betala 1000 kronor i timmen – för att få ha sex med hyperrealistiska sexdockor.

Men vad som händer med dockan under tiden med kunden är helt upp till kunden själv. Kravet? Betalning och kondom. Men dockan får heller inte skadas.

Bordellägaren berättar för finska tidningen Iltalehti att det hela handlar om att "hjälpa människor" tillfredsställa sina sexuella behov, speciellt de som har svårt att ha sex med andra människor.

Bildades kö

Det visade sig att dockbordellen var efterlängtad. Det skapades nämligen kö utanför bordellen och helgen är näst intill fullbokad, rapporterar SVT

Det stod tolv personer i kö utanför när det var dags för öppning, varav tio av de var potentiella kunder. 

Utan någon större debatt

Finland är inte först med att öppna dockbordell. Det har startats en liknande verksamhet i Danmark som fått stark kritik. Men i Finland har den nya dockbordellen inte startat någon större debatt. 

Två personer demonstrerade vid öppning, men mer negativ uppmärksamhet än så blev det inte.

Enligt Antti Kurhinen, som är ansiktet utåt för bordellen, har de behövt inse att Finland har en mer liberal syn på sex än vad de faktiskt trodde.

Otrohet?

Antti Kurhinen menar att bordellen ska "hjälpa män" som inte "får sex hemma", men samtidigt inte vill vara otrogna. 

– Det här är för singlar och för upptagna män som inte får ha sex hemma. Hit kan det komma utan att det är otrohet. Sexdockorna kan också vara ett alternativ till sexhandel och prostitution, säger han till Ilta-Lehti.

Efterfrågan

De ryska ägarna är inte vana vid den liberala synen på sex som finns i Finland. Nej, deras syn är mer konservativ så att det även skulle erbjudas manliga dockor var inget de hade i åtanke från början. Men det har visat sig nu att det även finns en marknad för det med.

– I Ryssland har man en mer konservativ syn på sex så ägarna förstod inte att man också borde betjäna till exempel kvinnor och sexuella minoriteter. Jag har fått mycket respons där man påpekat bristen och jag har fört responsen vidare till ägarna, avslutar Antti Kurhinen till Hufvudstadsbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Nordens första dockbordell som startade i Danmark. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Finland?