Tisdag 25 Jan
Stockholm

16-åringen dog av sina hörlurar – fjärde dödsfallet i år

Hörlurar, laddare, dödsfall.
Fyra personer har dött under året på grund av att de haft hörlurar på sig som de satt i mobilen, samtidigt som de laddat mobilen. Foto: Shutterstock (Montage)

Nu kommer ännu ett fall där en person dött av att de haft hörlurar på sig samtidigt som de laddat sin mobil. Detta är det fjärde liknande fallet i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan hittades sextonåriga Mohd Aidi Azzhar Zahrin död i sitt hem i Rembau, Malaysia. När Mohds mamma hittade honom låg han kall och livlös på golvet. I 16-åringens öron satt hörlurar som var inkopplade i hans mobil, som i sin tur satt på laddning inkopplad i väggen. Och ur pojkens öron hade det runnit blod.

När läkare undersökte honom hittade de inga skador eller blåmärken på kroppen, men de kunde avgöra att han hade dött av en elektrisk chock. Det visade sig nämligen att han hade lyssnat på musik medan han laddade sin mobil. På så sätt hade strömmen letts genom uttaget, till hörlurarna, till Mohd själv, enligt New Straits Times

Mohds bror hade också rört mobilladdaren som satt i väggen och fått en mindre stöt, vilket var ett tecken på att laddaren var trasig och därför inte fungerade som den skulle, enligt Seven West Media.

Och trots som att Mohds fall kan låta väldigt ovanligt, så har minst fyra andra liknande dödsfall rapporterats om i år. 

Fyra liknande fall har rapporterats i år. Bildkälla: Unsplash

Flera liknande fall

I februari hittades 17-åriga studenten Luiza Pinheiro död på samma i Riacho Frio, Brasilien. Senare under året, i maj, avled en 46-årig kvinna i Kanathur i Indien. Och bara en månad senare rapporterades det om ett likadant dödsfall som då hade drabbat en 22-årig man i byn Pandyo.

Men fenomenet är faktiskt inget nytt. Redan i 2014 dog en kvinna i Australien av en elektrisk stöt, när hon lyssnade på musik i mobilen via hörlurar, samtidigt som hon laddade den med en USB-kabel i datorn. 

I det fallet kunde man konstatera att det handlade om att laddningssladden var trasig, enligt ABC.

Tidigare i veckan rapporterade Nyheter24 om 15-åriga Irina Rybnikova från Ryssland som dog efter att hon tappade sin mobil i badkaret. Läs om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela