Tisdag 25 Jan
Stockholm

Natalie, 26, dog efter våldsamt sex – pojkvännen dömd till fängelse

Natalie och händer som har handbojor
Natalie dog efter hårt samlag med hennes pojkvän. Foto: Privat / Pixabay

Våldsamt sex och ett oansvarigt beteende av John Broadhurst ledde till 26-åriga Natalie ​Connollys död. ​Pojkvännen dömdes under måndagen till tre år och åtta månaders fängelse.​

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Grovt sex gick för långt

I december 2016 dog Natalie Connolly efter ett våldsamt sex med pojkvännen och mångmiljonären John Broadhurst, skriver norska Dagbladet. Det grova sexet gick alldeles för långt och blev det som orsakade hennes död.

Men våldsamt sex var inte ett ensidigt intresse, utan Connolly hade innan sin död berättat för sina vänner hur hon och pojkvännen hade intresse för masochistiskt sex. Men en dag gick något helt åt pipan.

Paret hade varit ute och tagit några öl, eventuellt även tagit droger, och kollat lite fotboll i Kinver, Staffordshire. När de kom hem senare på kvällen hade de sex, men mitt i hände något, och Broadhurst lämnade sin flickvän en stund.

Livlös längst ner för trappan

När han kom tillbaka låg hon näst intill livlös längst ner för trappan. Senare samma kväll ringde pojkvännen larmcentralen och berättade att han hittat sin flickvän "död som en donut". Efter det sprayade han flickvännens blodiga ansikte med blekmedel. Hans förklaring till varför han gjorde det var för att han inte ville att hon "skulle se förfärlig ut".

När räddningstjänsten kom till platsen var Connolly livlös.

Men Broadhurst förklaring för varför han sprayat flickvännen med blekmedel i ansiktet höll inte. Enligt åklagaren David Mason var borttvättade blodet ett försök att dölja spår.

– Det kan ha börjat frivilligt, men det är inte möjligt att Natalie varken samtyckte eller kunde samtycka till vad John Broadhurst gjorde med henne efter det, vilket ledde till hennes tidiga, oanständiga och tragiska död, säger åklagaren David Mason under rättegången, rapporterar norska Dagbladet.

Natalie dog en tragisk död efter våldsamt sex med sin pojkvän. Bildkälla: Privat

Dödsorsak

Connolly var inte bara alkoholförgiftad. Hon hade även 40 olika skador på kroppen som bland annat måste ha orsakats av slag, rapporterar BBC.

Domen

Åklagaren riktade in sig redan från början att Broadhurst skulle anses skyldig till mord. Anledningen till det var att han ska ha "tappat det totalt" på grund av alkohol och droger. 

De trodde även att det fanns ett uppsåt att döda genom att "lära Connolly en läxa", då han tidigare har påpekat att hon haft kontakt med två ex-pojkvänner och en ytterligare ny man.

Domen för Broadhurst blev dråp, orsakad av grov oaktsamhet. 

Erkännandet

Från början nekade Broadhurst till anklagelserna. Men förra veckan gjorde han en totalvändning, då han erkände sig skyldig. Han medgav sig ha lämnat sin flickvän obevakad när hon var i det tillstånd hon var (som kunde leda till döden), och sedan inte kontaktat räddningstjänsten med detsamma, enligt BBC.

Enligt Connollys familj skulle hon ha levt idag om Broadhurst hade ringt räddningstjänsten direkt eller tidigare.

Försvaret

Det dåliga tillstånd som Connolly var i innan sin död innefattade att hon blödde mycket från kroppen. Men enligt hans försvarare Stephen Vullo ska han ha haft vetskapen om att flickvännen blödde, men att han inte trodde hon skulle dö, rapporterar BBC.

– Han ångrar det och han har alltid gjort det. Det här fallet handlar om försummelse och att någon förlorar en de älskar, säger Vullo i rättegången.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Marcus Volke som mördade sin flickvän, styckade och sedan kokade henne på spisen. Hur han avslöjades? Det kan du läsa mer om här.

Har du en partner?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela