Tisdag 15 Jun
Stockholm

De misstänks ha mördat Louisa och Maren i Marocko

Ouziad Younes, Rachid Afatti och Ejjoud Abdessamad.
De misstänks ha mördat danska Louisa och norska Maren. Foto: Polisen

I måndags hittades norska Maren Ueland och danska Louisa Vesterager Jespersen mördade i Marocko. Under torsdagsmorgonen grep polisen de tre män som misstänks för de brutala morden. Nu väljer polisen att gå ut med namn och bild på dem.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Det har nu gått fyra dagar sedan norska Maren Ueland, 28, och danska Louisa Vesterager Jespersen, 24, hittades mördade i Atlasbergen i Marocko.

Tjejkompisarna hade lämnat sina hem för att åka ut på en långresa tillsammans. Söndagen den nionde december kom de till Marocko och planen var att resa runt i landet i en månad. Men bara drygt en vecka efter att de kommit till landet hittades de brutalt mördade ungefär tio mil utanför byn Imlil. 

När tjejerna hittades gick det att tyda på deras kroppar att de blivit utsatta för våld mot halsen och nacken, som möjligtvis ska ha kommit från en kniv. 

Tre män greps på en buss 

Tre män fångades på en övervakningsfilm när de lämnade orten där Maren och Louisa hittades mördade. Under torsdagsmorgonen kunde polisen gripa tre personer på en buss som var på väg från Place Al Mourabtine till Adadir, skriver norska VG. 

Busschauffören berättar för VG att polispatrullen stoppade bussen.

– Han sa att jag var tvungen att öppna bakdörren. Det var normal och lugn stämning i bussen. När vi stannade klev sex poliser på och tog dem utan motstånd. Männen ville inte säga något alls, de satt bara där längst bak, säger busschauffören Mellouk Salah.

Männen som misstänks ha dödat Maren och Louisa satt allra längst bak i bussen och under bussätena hittade polisen flera knivar. 

– De greps på bussen med fyra knivar, säger Abou Bakr Sabik, talesperson hos polisen i Marocko, till VG.

De misstänks för de brutala morden

Nu väljer den marockanska polisen att gå ut med namn och bild på de anhållna männen: Ouziad Younes, Rachid Afatti och Ejjoud Abdessamad, något som bland annat Ekstrabladet rapporterar om. 

Även en till person ska ha anhållits misstänkt för morden. Totalt är det fyra personer som nu anhållits. 

Enligt uppgifter ska männen ha svurit trohet till terrorsekten IS, och just därför utreder Marockansk polis händelsen som terrorbrott. 

Du kan läsa mer om morden här!

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela