Tog springnota och dödade butiksägaren – för 314 kronor

- 04/01/2019, 20:09

Efter att ha fixat sina naglar valde 21-åriga Krystal Whipple att fly, istället för att betala för sig. I flykten körde hon på och dödade nagelsalongsägaren. Nu går polisen i Las Vegas ut med en övervakningsvideo i hopp om att hitta 21-åringen.

Under julhelgen inträffade ett tragiskt dödsfall som väckt stor uppmärksamhet i både amerikanska och internationellla tidningar. 

51-åriga trebarnsmamman Nhu "Annie" Ngoc Q. Nguyen dog efter att hon släpats under en bil utanför sin nagelsalong i Las Vegas. I förarsätet satt 21-åriga Krystal Whipple som försökte fly platsen då hon tagit en springnota – på 35 dollar.

"Hon dödade min fru över 35 dollar"

Krystal Whipple
Krystal Whipple är efterlyst. Bildkälla: Polisen i Las Vegas

När Krystal hade fått sina naglar fixade i Nguyens salong lämnade hon snabbt platsen utan att betala. Nhu Nguyen sprang då efter med sin man, i ett försök att stoppa 21-åringen. 

Medan 51-åringens man, Sonny Chung, sprang efter bilen så ställde sig Nguyen själv framför bilen. Trots det körde Krystal på 51-åringen – och till och med accelererade när Nguyen hamnade under bilen.

Allt för att slippa betala summan som motsvarar 314 kronor. 

 Nhu
51-åriga Nhu "Annie" Ngoc Q. Nguyen lämnar efter sig sin man och sina tre döttrar. Bildkälla: GoFundMe

– Jag försökte hålla fast bilen, men jag är tyvärr inte stålmannen, sade Chung i en intervju med Las Vegas Review-Journal

– Hon körde över och dödade min fru för 35 dollar, fortsatte han. 

Polisen i Las Vegas har släppt en övervakningsvideo

21-åringen är fortfarande på fri fot och nu har polisen i Las Vegas valt att släppa en video på händelsen i hopp om att få fast Whipple. 

I videon som finns i spelaren ovan, kan man se händelseförloppet som fångats på film.