källardörr, siluett, fängelse, Bergen
26-åring anklagas för att ha våldtagit sexårig pojke - Foto: Pixabay / Google Maps

26-åring åtalad för att ha våldtagit sexåring – tog sig in i källaren

En 26-årig man hade 1,8 promille i kroppen när han gick in genom en olåst källardörr. Han menar att han inte minns någonting från tillfället på grund av att han var berusad. Nu står han åtalad för våldtäkt av en sex år gammal pojke.


En 26-årig man i Bergen, Norge, ska i början av december 2018 ha gått in genom en källardörr till ett hus, som varit olåst. Men inbrottet slutade inte där. Han är nu åtalad och misstänkt för att ha våldtagit en sex år gammal pojke under inbrottet, rapporterar norska Nettavisen.

Personen som upptäckte den 26-åriga inkräktaren i huset var den lilla pojkens pappa. Hur? Han hörde ett desperat skrik. Pappan upptäckte då den berusade mannen, som utsatte pojken för handlingar som är jämförbara med våldtäkt. 

1,8 promille

Den 26-årige mannen nekar till alla anklagelser. Han påstår nämligen att händelsen inte ska ha ägt rum över huvudtaget. En av orsakerna som kan bidra till minnesluckorna under kvällen i fråga är att han under tillfället hade 1,8 i promille i blodet.

Men 26-åringen har genomgått en rättsmedicinsk utredning i hopp om att bringa lite klarhet i det som inträffat. Väl där har en psykiatriker hittat tecken på en kortvarig psykos hos mannen som är anklagad.

Eftersom att psykiatern anser att psykosen ska ha utlösts av att mannen varit berusad så ska han kunna straffas som vanligt.

Intresse för barn?

Efter att polisen gått igenom 26-åringens tillhörigheter så har de inte hittat några spår av barnpornografi eller liknande. De har faktiskt inte hittat några spår över huvudtaget som skulle tyda på att han är sexuellt intresserad av barn. 

Eftersom mannen menar på att han inte kommer ihåg någon av händelserna så nekar han till brott. Och försvararen Jostein Alvheim har inte velat kommentera åtalet.

Mannen har varit häktad sedan december, då händelsen ägde rum. Och under måndagen gick tingsrätten på polisens spår om att häkta mannen i ytterligare fyra veckor, rapporterar norska Nettavisen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när en 13-årig pojke erkände och blev dömd för fem sexualbrott, bland annat tre våldtäkter. Men trots det blev han inte frihetsberövad. Det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Bergen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.