Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Galna varningen – jorden kommer gå under nästa vecka

- 15/01/2019, 15:27 -

Visste du att jorden går under på måndag? Eller ja, åtminstone enligt en lite speciell amerikansk pastor. Här kan du se hans "bevis".

Så länge vi människor har funnits har vi blickat upp mot himlen och ställt de stora frågorna. Och då är det inte så konstigt att blodmånar har varit omgivna av myter, sagor och rädsla. 

Nu vet vi att blodmånen beror på att jorden skymmer månen från solljus, men trots det lever det fortfarande kvar myter och domedagsprofetior. En som fortfarande tror på jordens undergång är den amerikanska pastorn John Hagee.

Enligt The Sun har Hagee hittat bevis i bibeln för att blodmånen kommer innebära jordens undergång. Hagee hänvisar till Joels bok där det står så här: 

"Solen skall vändas i mörker och månen i blod förrän herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda".

Hagee tror att Gud kommer att rycka upp de rättroende människorna till Himmelen när jorden går under och att alla andra ska få vara kvar och uppleva allt jobbigt som händer. 

Hagee har skrivit flera böcker om hur farliga blodmånar är, men eftersom fenomenet är ganska vanligt känns det ju ganska uppenbart att han har fel. Det är faktiskt dags för blodmåne redan nu på måndag. Men jorden kommer nog inte gå under den 21 januari. Eller...?

Läs mer om hur och när du kan se blodmånen här!

Det är verkligen inte första gången någon säger att jorden ska gå under – här är 13 andra gånger folk har förutspått domedagen

Tror du jorden gå under på måndag?