Flora Inez, 4, satt fast i en skolbuss i sju timmar och dog.
Flora Inez, 4, satt fast i en skolbuss i sju timmar och dog. - Foto: Pexels

Flora, 4, dog – glömdes kvar på varm skolbuss i sju timmar

Flora Inez, 4, blev skjutsad till sin förskola i ungerska Tomajmonostora men glömdes kvar på skolbussen i 50-gradig värme. Efter tre dagars intensivvård dog 4-åringen.


I tisdags skulle Flora Inez, 4, som vanligt till sin förskola i den ungerska byn Tomajmonostora. Men det hela slutade i ett tragiskt dödsfall.

Enligt brittiska Mirror fick Flora Inez skjuts av den lokala skolbussen på tisdagsmorgonen. Väl på plats vid förskolan glömdes 4-åringen kvar i skolbussen. Problemet var att den ungerska solen låg på den svarta bussen och temperaturen inuti ökade för varje sekund som gick.

Ropade efter hjälp – men ingen hörde

Enligt Mirror ska Flora Inez ha suttit fast i bussen i över sju timmar, från 08:30 på morgonen till 15:00 på dagen, och värmen inuti bussen ska ha uppgått till 50 grader. Webbtidningen uppger att hon hjälplöst ropade efter undsättning – men ingen hörde.

Barnläkaren Orsolya Ács, som dock inte vårdade Flora Inez, berättar för den ungerska webbtidningen Bors, enligt Mirror, varför flickan mest troligt dog.

– Mest troligt blev hennes kropp så varm att hon torkade ut, eftersom hon svettades och andades ut allt vatten i kroppen, säger hon till Bors.

När flickan hittades senare på dagen var hon vid liv, men hade drabbats av värmeslag och var därför medvetslös. Den ungerska ambulanstjänsten nämner inte Inez vid namn, men uppger att en 4-årig flicka transporterades med helikopter akut till sjukhuset. Väl där kämpade hon för sitt liv och intensivvårdades i tre dagar innan hon avled. 

Enligt Mirror ska busschauffören nu få psykologisk behandling efter att ha drabbats av ett nervöst sammanbrott. Polisen ska ha startat en utredning om dödsfallet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!