Karta över Finland. Synål och clementiner.
I helgen gjorde en kund ett hemskt fynd när hen handlade. Nämligen en dold synål. - Foto: Google Maps / Pixabay

Hemska upptäckten: Hittade dold synål i clementin

En rent sagt förskräcklig händelse utspelade sig i Finland i helgen. En kund som köpte clementiner på en mataffär hittade något som verkligen inte hör hemma i en frukt. Nämligen en synål.


Vårt kära grannland Finland skakas av en förskräcklig upptäckt. Det var i fredags som en kund i staden Björneborg, Finland, hade tagit till matvaruhuskedjan S-market för att handla lite clementiner. 

Det kunden inte var beredd på var att hitta en dold synål inuti en av de inhandlade frukterna. Vem som har placerat nålen i frukten är ännu oklart – men matvaruhuskedjan har nu agerat för att det inte ska kunna ske igen, skriver finska Iltalehti.

Kontaktade polisen omedelbart

– Vi var i kontakt med polisen omedelbart på lördagen när kunden kom in med produkten. Alla produkter från den leveransen har tagits bort från försäljning och personalen har blivit instruerad att vara särskilt uppmärksamma, säger Jussi Kaartinen, vd för varuhuset, till Yle.

Efter fyndet så har S-market haft extra hård koll. De har letat igenom butiken och Kaartinen menar att allt, baserat på vad vi vet nu, tyder på att det är en enskild handling av vandalism.

Inte första gången det sker i Finland

Vi behöver inte backa bandet länge för att hitta ett liknande fall i vårt grannland. Det är nämligen så att polisen under hösten 2018 kunde gripa en man i staden Sastmola för att ha tryckt in synålar i diverse matvaror, skriver Iltalehti.

När mannen sedan fick frågan vad hans motiv var så svarade han att han tryckte in nålarna i produkterna enbart för spänningens skull. 

Men dessa händelser är långt ifrån lika storskaliga som ett fall som uppdagades i Australien förra året. Där hittades det nålar instuckna i jordgubbar över hela landet och i delstaten New South Wales rapporterades över 20 fall. 

Det hela gick så långt att Australiens premiärminister Annastacia Palaszczuk gick ut och menade att den australiensiska fruktbranschen nu var hotad. Här kan du läsa mer om det!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Finland?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.