Hemska upptäckten: Hittade dold synål i clementin

- 21/01/2019, 20:22

En rent sagt förskräcklig händelse utspelade sig i Finland i helgen. En kund som köpte clementiner på en mataffär hittade något som verkligen inte hör hemma i en frukt. Nämligen en synål.

Vårt kära grannland Finland skakas av en förskräcklig upptäckt. Det var i fredags som en kund i staden Björneborg, Finland, hade tagit till matvaruhuskedjan S-market för att handla lite clementiner. 

Det kunden inte var beredd på var att hitta en dold synål inuti en av de inhandlade frukterna. Vem som har placerat nålen i frukten är ännu oklart – men matvaruhuskedjan har nu agerat för att det inte ska kunna ske igen, skriver finska Iltalehti.

Kontaktade polisen omedelbart

– Vi var i kontakt med polisen omedelbart på lördagen när kunden kom in med produkten. Alla produkter från den leveransen har tagits bort från försäljning och personalen har blivit instruerad att vara särskilt uppmärksamma, säger Jussi Kaartinen, vd för varuhuset, till Yle.

Efter fyndet så har S-market haft extra hård koll. De har letat igenom butiken och Kaartinen menar att allt, baserat på vad vi vet nu, tyder på att det är en enskild handling av vandalism.

Inte första gången det sker i Finland

Vi behöver inte backa bandet länge för att hitta ett liknande fall i vårt grannland. Det är nämligen så att polisen under hösten 2018 kunde gripa en man i staden Sastmola för att ha tryckt in synålar i diverse matvaror, skriver Iltalehti.

När mannen sedan fick frågan vad hans motiv var så svarade han att han tryckte in nålarna i produkterna enbart för spänningens skull. 

Men dessa händelser är långt ifrån lika storskaliga som ett fall som uppdagades i Australien förra året. Där hittades det nålar instuckna i jordgubbar över hela landet och i delstaten New South Wales rapporterades över 20 fall. 

Det hela gick så långt att Australiens premiärminister Annastacia Palaszczuk gick ut och menade att den australiensiska fruktbranschen nu var hotad. Här kan du läsa mer om det!

Har du varit i Finland?