Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Svensktalande man jagas av polis i Oslo efter knivdåd

- 10/02/2019, 09:22 -

I centrala Oslo knivskars natten till söndag tre personer allvarligt. Norska polisen jagar nu en svensktalande man som setts springa från brottsplatsen.

Larmet om att tre personer blivit allvarligt skadade efter ett knivdåd i Norge inkom till norska polisen vid 02.02, natten till söndag. 

Ett slagsmål med kniv har ägt rum på Storgata i centrala Oslo, som nu är avspärrat område och tekniker har säkrat spår från platsen. Även övervakningskameror i området undersöks.

Livshotande skador

Två män i 20-årsåldern har allvarliga skador men uppges inte vara direkt livshotande. Den tredje mannen som är i 30-årsåldern har däremot livshotande skador. Han har skadats i magen och skadeläget uppges vara kritiskt.

– Det är en man i sena 30-åren. Han blev körd direkt till operationsbordet på Ullevål sjukhus, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen till norska TV2.

Alla de tre skadade ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Misstänkt gärningsman

Vittnen har sett en man setts springa från platsen. Han har beskrivits med nordafrikanskt utseende, cirka 160 centimeter lång och prata svenska, uppger polisen för TV2. Han beskrivs även som smal, klädd i svart mössa och svart jacka.

– Vi har en omfattande sökinsats efter gärningsmannen. Vi har kontrollerat flera personer som passar in i den här beskrivningen, men ingen är gripen, avslutar Vidar Pedersen till TV2.

Sökandet

Först letade polisen endast efter en person, som tros vara den misstänkta gärningsmannen. Men senare under söndagseftermiddagen meddelade polisen att de söker ytterligare en person. 

– Vi är intresserade att komma i kontakt med två personer som setts springa från platsen. En förmodad gärningsperson och en annan som sprang samtidigt, säger utredningsledare Tor Grøttum till norska Verdens Gang.

Nyheter24 har även rapporterat om den häktade 19-åringen som rymde barfota från Sankt Görans sjukhus. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Norge?