Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zoo klipper av lejonunges klor – att besökare kan leka med den

- 15/02/2019, 18:03 -

Ett zoo i Gaza i Pakistan har klippt klorna på en av sina lejonungar. Den bisarra anledningen är för att djurparkens besökare ska kunna leka med ungen och på så sätt få en maximal upplevelse.

För några veckor sedan beslutade Rafah Zoo i Gaza, Palestina, sig för att klippa av klorna på den 14 månader gamla lejonungen Falestine. Anledningen? Det skulle göra det möjligt för besökare och barn att leka med lejonet, rapporterar Fox News. 

Bättre upplevelse 

Genom att klippa av klorna på lejonungen menar Rafah Zoo att besökarna kommer att få en mycket bättre vistelse och dessutom komma djuren mer tätt inpå. 

– Jag försöker att minska lejonets aggressioner så hon kan bli snällare mot besökare, säger ägaren Mohammed Jumaa, till Fox News. 

Blödde

Eftersom det inte finns någon specialiserad veterinärmottagning i Gaza fick en veterinär komma till Rafah Zoo för att göra utföra ingreppet på lejonungen. Men innan klorna klipptes av var veterinären tvungen att ge lejonungen en lugnade spruta för att först sy ihop ett sår som blödde på henne. 

Två veckor senare, närmare bestämt i tisdag, klippte veterinären av ungens klor samtidigt som flera barn såg på. Enligt djurparken och veterinären är lejonungen nu tillräckligt säker för att leka med. 

– Klorna klipptes så att de inte kommer att växa snabbt i framtiden. Nu kan besökare och barn leka med henne, sade veterinären Fayez al-Haddad, till The Fox News

Råder delade meningar om ingreppet 

Enligt ägarna och veterinären är detta inte hemskt att göra mot ett djur och de menar att lejonungen inte tappar sina naturliga förmågor. Men diverse djuraktivister menar däremot att ingreppet är brutalt. 

Djuraktivisterna Four Paws berättade för The Daily Mail att ta bort klorna på lejon är praktiskt taget en ond procedur som orsakar skador som håller i sig länge. 

– Naturliga behov, som att fånga mat eller klättra, är näst intill omöjligt utan djurets klor. Eftersom denna ampution inte gjordes på en anständig veterinärklinik så är chanserna för infektioner väldigt hög, har Four Paws sagt till tidningen

Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren som matade en sköldpadda med levande hundvalpar framför elever. Det kan du läsa mer om här!

Har du sett ett lejon?