Lejon
Rafah Zoo klipper av lejonungars klor så att besökare ska kunna leka med dem. - Foto: Adel Hana/AP/TT

Zoo klipper av lejonunges klor – så att besökare kan leka med den

Ett zoo i Gaza i Pakistan har klippt klorna på en av sina lejonungar. Den bisarra anledningen är för att djurparkens besökare ska kunna leka med ungen och på så sätt få en maximal upplevelse.


För några veckor sedan beslutade Rafah Zoo i Gaza, Palestina, sig för att klippa av klorna på den 14 månader gamla lejonungen Falestine. Anledningen? Det skulle göra det möjligt för besökare och barn att leka med lejonet, rapporterar Fox News. 

Bättre upplevelse 

Genom att klippa av klorna på lejonungen menar Rafah Zoo att besökarna kommer att få en mycket bättre vistelse och dessutom komma djuren mer tätt inpå. 

– Jag försöker att minska lejonets aggressioner så hon kan bli snällare mot besökare, säger ägaren Mohammed Jumaa, till Fox News. 

Blödde

Eftersom det inte finns någon specialiserad veterinärmottagning i Gaza fick en veterinär komma till Rafah Zoo för att göra utföra ingreppet på lejonungen. Men innan klorna klipptes av var veterinären tvungen att ge lejonungen en lugnade spruta för att först sy ihop ett sår som blödde på henne. 

Två veckor senare, närmare bestämt i tisdag, klippte veterinären av ungens klor samtidigt som flera barn såg på. Enligt djurparken och veterinären är lejonungen nu tillräckligt säker för att leka med. 

– Klorna klipptes så att de inte kommer att växa snabbt i framtiden. Nu kan besökare och barn leka med henne, sade veterinären Fayez al-Haddad, till The Fox News

Råder delade meningar om ingreppet 

Enligt ägarna och veterinären är detta inte hemskt att göra mot ett djur och de menar att lejonungen inte tappar sina naturliga förmågor. Men diverse djuraktivister menar däremot att ingreppet är brutalt. 

Djuraktivisterna Four Paws berättade för The Daily Mail att ta bort klorna på lejon är praktiskt taget en ond procedur som orsakar skador som håller i sig länge. 

– Naturliga behov, som att fånga mat eller klättra, är näst intill omöjligt utan djurets klor. Eftersom denna ampution inte gjordes på en anständig veterinärklinik så är chanserna för infektioner väldigt hög, har Four Paws sagt till tidningen

Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren som matade en sköldpadda med levande hundvalpar framför elever. Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett ett lejon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.