Disneyland Paris planeras växa – fördubblas i storlek till år 2030

- 04/03/2019, 22:25 -

Disneyland Paris, hur mer magiskt kan det bli? Dubbelt så magiskt enligt planerna. Disney kommer nämligen renovera stället. Tanken är att det år 2030 ska vara dubbelt så stort som det är idag.

Ja, Dinseyland Paris ser minst sagt ut som ett drömställe. Frågan är hur det skulle kunna bli ännu mer drömmigt? Det finns ett svar på det. Att göra det ännu större och mäktigare. Men det är inte så lite större som det planeras att bli. Nej vi snackar att stället år 2030 kommer vara dubbelt så stort som nu, i alla fall enligt ryktena. 

Disneyland Paris
Bildkälla: Instagram @disneylandparis

Vad innebär egentligen dubbelt så stort?

Enligt The Telegraph UK's rapportering så planeras det att utöka hotellrummen med hela 14 700 stycken. Med tanke på att äventyrsparkerna nu har 5 800 rum så känns utökningen så blygsam.

Men det är inte bara hotellrum som ska bli fler, även attraktioner kommer att byggas. För tillfället har Disneyland Paris två parker, men de överväger att bygga en tredje temapark. Det skulle dock vara en 1,8 miljard dollar-investering. Men kanske värt då de räknat på att det skulle kunna öka besökarna med fem miljoner – per år.

Disneyland Paris
Bildkälla: Instagram @disneylandparis

Kommer det att få plats?

Frågan är ju då, kommer det att få plats med ett dubbelt så stort Disneyland? Enligt Cosmopolitan så sträcker sig Disneyland Paris 77 hektar. Och Disney äger en tomt som är lika stor som en femtedel av hela Paris. Så ja, plats verkar ju finnas i alla fall.

– Vi är väldigt glada över Disneyland Paris och fortsätter att investera i långsiktig framgång, säger Robert Iger, ordförande och VD för The Walt Disney Company i ett pressmeddelande på Disneyland Paris News.

Disneyland Paris
Bildkälla: Instagram @disneylandparis

Nyheter24 har tidigare skrivit om Disneyland som erbjuder en "prinsess-makeover" för barn. Men det verkar inte gälla barn. 4-åriga Noah nekades en makeover. Noah som älskar prinsessor och speciellt isprinsessan Elsa från filmen Frost. Orsaken att han inte fick en prinsess-förvandling var för att han är en pojke. Här kan du läsa mer om den händelsen.

Vill du åka till Disneyland Paris?