- Foto: Foto: Twitter.

16-åring knivmördade 18-åriga Kaitlin – lade ut bilder på Snapchat

Ett bråk mellan tre tjejer fick en dödlig utgång efter att 18-åriga Kaitlin Castilleja knivhöggs till döds av en 16-årig flicka. Efter mordet lade 16-åringen upp en bild av den blodiga brottsplatsen på Snapchat.


Ett bråk som utspelade sig på sociala medier fick ett brutalt och tragisk slut när 18-åriga Kaitlin Castilleja från San Antonio, Texas, knivhöggs till döds av en 16-årig flicka. 

Dispyten ska ha grundat sig i ett bråk om en ex-pojkvän och involverade tre flickor, Vivian Foster, 18, Kaitlin Castilleja, och den 16-åriga flickan. 18-åringarna ska ha tagit studenten från samma skola som 16-åringen gått på, rapporterar BuzzFeed News.

Den långa dispyten kulminerade när de tre flickorna hamnade i ett fysiskt bråk utanför 16-åringens hem. Under bråkets gång knivhöggs Foster och Castilleja av den 16-åriga flickan. Foster överlevde, men Castilleja skadades så allvarligt att hon avled på sjukhus.

Laddade upp bild av blodig hand på Snapchat

Strax innan mordet ska den 16-åriga flickan ha sagt på Snapchat att hon hade som avsikt knivhugga en annan flicka. 

Efter den brutala handlingen tog 16-åringen en bild på sin blodiga hand som låg mot en blodig uppfart och lade upp på Snapchat. På bilden stod det "Missta mig inte för att vara en bitch". 

"Hon har agerat i självförsvar"

Den 16-åriga flickan greps av polis och misstänks nu för mord. Enligt polisrapporten har flickan berättat i förhör att de båda 18-åringarna hade skrivit till henne på sociala medier att "de var beredda att kämpa mot henne". 

En domare har beslutat att 16-åringen ska att vara kvar i förvaret. Däremot menar hennes advokat, Libby Wiedermann, att 16-åringen har fallit offer för nät-mobbning och att hon agerat i självförsvar. 

– Jag tror att det kanske var förhastat att arrestera henne för detta brott. Det handlar definitivt om självförsvar, berättade hon för domaren. 

Hyllar och sörjer den avlidna 18-åringen

Sedan Castillejas död har flera personer hyllat och sörjt henne på såväl Twitter som Instagram. 

Dessutom berättade hennes kompis Jenna McCurdy för hemsidan BuzzFeed News att Castilleja var en rolig och glad tjej.

– Hon skrattade hela tiden och hennes leende var allt! Hon var så full av liv, berättade hon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Snapchat?
Tack för din röst!