Tisdag 3 Aug
Stockholm

Chris Watts mördade sin familj – nu berättar han hur det gick till

Chris Watts, Shanann, Celeste, Bella
Chris Watts berättar hur mordet på sin familj gick till. Foto: Facebook, RJ Sangosti/AP/TT

33-åriga Chris Watts mördade sin gravida fru och sina två små döttrar i augusti 2018. I november dömdes han till flera livstidsdomar. Nu berättar han i nya förhör hur morden ska ha gått till samt vad döttrarna sa till honom precis innan de mördades.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti 2018 försvann gravida Shanann, 34, och hennes två små döttrar Bella, 4, och Celeste, 3, från sitt hem i Colorado, Canada. Efter drygt ett dygn hittades de mördade och barnens pappa, Shananns man Chris Watts, greps av polis för att ligga bakom de tre brutala morden. 

I november 2018 dömdes han till flera livstidsdomar, utan möjlighet till villkorlig frigivning. 

Nu har Watts öppnat upp sig och berättat detaljerna kring de brutala morden som han utförde på sina familjemedlemmar. I ett fem timmars långt förhör berättade han om vad som ledde till morden samt varför han gjorde det han gjorde, rapporterar BuzzFeed News. 

Tappade greppet helt 

Sommaren 2018 inledde Watts en affär med en kvinna som han träffat på jobbet, något som du kan läsa mer om här. När han berättade för sin fru Shanann att han träffat en ny och ville skiljas, började hon gråta. Hon hotade honom då med att ta barnen, har han berättat för utredaren.

 "Du kommer aldrig att se barnen igen – du kommer aldrig att se dem igen!", sa Shanann enligt Watts den kvällen. 

Då tappade han fattningen, enligt honom själv, och satte sina händer runt hennes hals och ströp henne till döds. Han berättade att hon inte gjorde något motstånd och dog direkt. 

– Varje gång jag tänker på det, tänker jag "visste jag att jag skulle göra det där?". Jag ville inte göra det här, men gjorde det ändå. Jag vill inte säga att jag kände att jag var tvungen att göra det, det bara kändes som att det redan var någonting i mitt huvud när jag vaknade upp den morgonen som sa jag skulle göra det. Jag hade ingen kontroll över det, har han berättat för utredaren.

Vad har hänt med mamma?

Strax efter att Watts strypt sin gravida fru till döds kom parets äldsta dotter Bella in i rummet och frågade vad som hade hänt med hennes mamma. Watts berättade då för sin dotter att hennes mamma inte mådde så bra. 

Därefter rullade han in Shanann i ett lakan och tog henne till sin bil. Han lade kroppen i bakluckan och satte båda döttrarna i baksätet. Därefter körde han iväg till ett oljefält där han skulle begrava henne. 

Döttrarna frågade "vad gör du med mamma?", men vad han svarade barnen kommer han inte i håg har han berättat. 

Såg sin lillasyster bli mördad

Då ströp han båda sina döttrar. 

Han har berättat för utredaren att han först tog livet av 3-åriga Celeste genom att strypa henne med en blå Yankees-filt. Bredvid satt fyraåriga Bella och såg sin lillasyster bli mördad, men enligt Watts sa hon ingenting utan satt bara där tyst.  

Därefter lade han kroppen i en oljetank. Då frågade Bella sin pappa: 

"Kommer du göra samma sak med mig som du gjorde med Cece?", berättade Watts. 

Det var då han tog tag i Bella och gjorde samma sak med henne. 

"Pappa, nej!!", var de sista orden som hon sa till honom innan hon dog.

Därefter tog Watts kroppen och lade den i en annan oljetank intill den där han dumpat Celestes kropp, innan han gick tillbaka och begravde Shananns kropp. 

Pratar med dem varje morgon

Under det fem timmar långa samtalet som Watts hade med utredaren berättade han dessutom att han fortfarande har kvar bilder av sin fru och döttrar i sin cell. Han sade också att han "pratar med dem varje morgon och kväll" och läser böcker för dem, skriver BuzzFeed News

Nyheter24 har tidigare skrivit om de dussintals kärleksbrev som Chris Watts får till fängelset. Det kan du läsa mer om här!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela