Måndag 2 Aug
Stockholm

Här är svenskarna som dog i etiopiska flygolyckan

Jonathans Seex, Josefin Ekermann.
Här är svenskarna som dog i söndagens flygkrasch. Foto: Bildkälla: Tamarind Group, Civil Rights Defenders, Elias Asmare, AP/TT (Montage)

I söndags kraschade ett Ethiopia Airlines flyg i Etiopien med 157 passagerare ombord. Bland de fyra svenskar som dog i kraschen fanns 45-åriga VD:n Jonathan Seex och 30-åriga Josefin Ekmann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I söndags inträffade en tragisk dödskrasch i Etiopen. I samband med att ett Ethiopia Airlines flyg störtade miste 157 personer som befann sig ombord sina liv. Bland de 157 döda personerna finns det fyra svenskar – två kvinnor, 50 respektive 30 år, och två män, 45 respektive 55 år gamla, enligt Expressen. 

VD:n Jonathan Seex bland de döda

Den 45-åriga mannen har nu identifierats som svenska Jonathan Seex, flerbarnspappa och VD på företaget Tamarind Group som utvandrade till Kenya 2008. Företaget driver ett hotel, och ett kasino i Kenya, och äger även åtta restauranger runtom i Östafrika, enligt Tamarind Groups hemsida. 

I ett Facebook-inlägg bekräftar företag den unga VD:ns död och utrycker stor sorg inför den tragiska händelsen. 

Bildkälla: Tamarind Group, Facebook.

”Det är med oerhörd chock och stor sorg som vi informerar om att Tamarinds vd Jonathan Seex var ombord den olycksaliga flighten på Ethiopian airlines. Våra tankar och böner går till hans familj, vänner, Tamarind och alla de andra som drabbats av den ofattbara förlusten.” skriver Tamarind Group på Facebook. 

30-åriga Josefin Ekermann

En annan person som miste sitt liv i kraschen utanför Addis Abeba svenska Josefin Ekermann, 30, som arbetade med utbildning och stöd till människorättsförsvarare på Civil Rights Defenders i Stockholm. 

Josefins bortgång har uppmärksammats av företaget på deras hemsida under måndagen. 

Faksimil: Civil Rights Defenders


50-årig kvinna identifierad som SIDA-arbetare

Utöver Jonatan Seex har den 50-åriga svenska kvinnan identifierats som en anställd på Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete, också förkortad Sida.

Sida har gått ut med ett pressmeddelande där de utrycker stor sorg efter förlusten av den anställda, som ska ha varit en mångårig och uppskattad kollega. 

Bildkälla: SIDA, Facebook.

Här kan du läsa mer om olyckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela