Fredag 23 Jul
Stockholm

Kvinna klättrade över stängsel på zoo – för att ta selfie med jaguar

Jaguar, zoo, kvinna.
En kvinna klättrade över ett stängsel för att ta en bild med en jaguar. Foto: Unsplash, Faksimil video: Adam Wilkerson (Montage)

En kvinna i Phoenix, USA, attackerades av en jaguar efter att ha klättrat över ett staket på ett zoo – något hon gjorde för att hon ville ta en selfie med djuret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kvinna i Phoenix, USA attackerades av en jaguar efter att hon klättrade över ett säkerhetsstaket på ett zoo för att ta en bild på det stora kattdjuret.

I en video som fångade incidenten syns det hur kvinnan, som är i 30-årsåldern vrider sig i smärta på marken efter att jaguaren klöst upp ett sår på hennes vänstra underarm.   

Efter händelsen har djurparken gått ut med att de inte kommer att avliva jaguaren, då kvinnan självmant valde att ta sig över både staket och en barriär som sträcker sig flera meter, enligt The Guardian. 

– För att ta sig dit kvinnan var krävs det en hel del klättring. Det är inget som bara händer, och det ingen plats som är lätt att ta sig till. Det är vilda djur och hindren är där av en anledning, sade Kristy Morcom, djurparkens talesperson, i en intervju med Fox 10-tv.

Fick distrahera jaguaren med vattenflaska 

Vittnet Adam Wilkerson som var på plats när det hela skedde hörde hur den unga kvinnan skrek på hjälp. När han fick syn på kvinnan stod hon vid buren. Jaguaren hade fått ut sina klor genom gallret och fäst dem med ett starkt grepp i kvinnans underarm. 

När det blev tydligt att jaguaren inte skulle släppa taget om kvinnan, klev Wilkersons mamma in. Genom att trycka en petflaska genom buren kunde mamman distrahera jaguaren tillräckligt mycket för att den tillslut skulle lätta upp sitt grepp, enligt The Guardian. 

Ville ta selfie eller bild med djuret

Shawn Gilleland, som jobbar på djurparken förklarade för Fox 10 att kvinnan som är i 30-årsåldern behandlades på sjukhus för sina skador. Hon återvände sedan till djurparken för att be om ursäkt för händelsen, enligt The Guardian

Stillbilder ifrån video: Händelsen fångades på film.

– Hon ville ta en selfie eller en bild av djuret, och hon lade armen så nära buren att jaguaren kunde nå henne, sa Gilleland i en intervju med den amerikanska nyhetskanalen. 

Efter händelsen rådde det en hel del oro från allmänheten gällande vad som skulle hända med djuret efter händelsen. Främst ställdes frågan om djuret skulle tvingas avlivas. 

Därför gick djurparken ut med ett uttalande för att försäkra alla om att djuret inte kommer att skadas.

"Vi kan lova att ingenting kommer att hända med vår jaguar. Hon är ett vilddjur och det fanns lämpliga hinder för att hålla våra gäster säkra - det är inte djurens fel när barriärer överskrids. Vi sänder sänder våra tanker till kvinnan och hennes familj.", skrev de på Twitter

I videospelaren ovan kan du se klipp som fångades av händelsen.

Zoo
/
Borde djurparker förbjudas?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela