Kvinna, Norge
En norsk kvinna förvånade både läkare och polis då hon vaknade. - Foto: Shutterstock, Emil Langvad / TT 

Kvinna hittades i snödriva och dödförklarades – återuppstod

Förra månaden hittades en norsk kvinna nedkyld i en snödriva. Efter att hon förts till sjukhus dödförklarades kvinnan, men när polisen anlände för att undersöka kroppen fick de sig en riktig överraskning.


Den 19 februari upptäcktes en kvinna kraftigt nedkyld, i en snödriva i den norska staden Molde. I ett försök att rädda kvinnans liv fördes hon till sjukhus, men väl framme var läkare säkra på att hon avlidit. Därför valde man, av förklarliga skäl, att dödförklara den till synes helt livlösa kroppen, enligt norska TV2.

Rutinmässig koll slutade med rejäl överraskning

När polis senare kom på besök för att göra en rutinmässig kontroll fick de sig minst sagt en chock. Kroppen började nämligen att röra på sig och ge ifrån sig ljud. Polisen larmade sjukhuspersonal som påbörjade återupplivning, och kvinnan återfick slutligen medvetandet. 

– Det visade sig att personen ändå inte var död, så vi har av naturliga skäl inte någon pågående utredning av något misstänkt dödsfall i detta ärende, säger Elin Drønnen vid fylkespolisen i Møre och Romsdal till TV2

Händelsen lades ner

Tre dagar efter händelsen fick kvinnan ett brev om att all utredning av händelsen lagts ned. Den norska vårdinspektionen har meddelat att detta var ett fall av hypotermi, enligt TV2. 

Vid hypotermi sjunker kroppstemperaturen drastiskt. När man drabbas av hypotermi är det inte ovanligt att man börjar klä av sig. Men varför är det egentligen så? Här är svaret.

Är du intresserad av liknande artiklar – kolla då in dessa: 

Kvinna på äldreboende i Laholm dog – låg utomhus i regn och kyla

15-årige Daniel missade skolbussen – frös ihjäl

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du dig varm om vintern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.