Kvinna, Norge
En norsk kvinna förvånade både läkare och polis då hon vaknade. - Foto: Shutterstock, Emil Langvad / TT 

Kvinna hittades i snödriva och dödförklarades – återuppstod

Förra månaden hittades en norsk kvinna nedkyld i en snödriva. Efter att hon förts till sjukhus dödförklarades kvinnan, men när polisen anlände för att undersöka kroppen fick de sig en riktig överraskning.


Den 19 februari upptäcktes en kvinna kraftigt nedkyld, i en snödriva i den norska staden Molde. I ett försök att rädda kvinnans liv fördes hon till sjukhus, men väl framme var läkare säkra på att hon avlidit. Därför valde man, av förklarliga skäl, att dödförklara den till synes helt livlösa kroppen, enligt norska TV2.

Rutinmässig koll slutade med rejäl överraskning

När polis senare kom på besök för att göra en rutinmässig kontroll fick de sig minst sagt en chock. Kroppen började nämligen att röra på sig och ge ifrån sig ljud. Polisen larmade sjukhuspersonal som påbörjade återupplivning, och kvinnan återfick slutligen medvetandet. 

– Det visade sig att personen ändå inte var död, så vi har av naturliga skäl inte någon pågående utredning av något misstänkt dödsfall i detta ärende, säger Elin Drønnen vid fylkespolisen i Møre och Romsdal till TV2

Händelsen lades ner

Tre dagar efter händelsen fick kvinnan ett brev om att all utredning av händelsen lagts ned. Den norska vårdinspektionen har meddelat att detta var ett fall av hypotermi, enligt TV2. 

Vid hypotermi sjunker kroppstemperaturen drastiskt. När man drabbas av hypotermi är det inte ovanligt att man börjar klä av sig. Men varför är det egentligen så? Här är svaret.

Är du intresserad av liknande artiklar – kolla då in dessa: 

Kvinna på äldreboende i Laholm dog – låg utomhus i regn och kyla

15-årige Daniel missade skolbussen – frös ihjäl

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du dig varm om vintern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Strul hos Skatteverket när deklarationen öppnade

Flera till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

1 timme sedan
E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.