Kirurger, siluett, sjukhus
En man i Storbritannien fick sin penis omskuren - Foto: Wikicommon, Pixabay, Shutterstock

Skulle genomgå en undersökning av urinblåsan – blev omskuren

En man i Storbritannien skulle genomgå en undersökning av urinblåsan. Men han lämnade inte sjukhuset med en undersökt blåsa. Han gick därifrån med en omskuren penis, av misstag.


En man i Storbritannien hade i höstas en cystoskopi inbokad på University Hospital of Leicester NHS Trust. Mannen skulle genomgå en undersökning av urinblåsan, något han trodde skulle bli en relativt obemärkt procedur. Men det gick nog inte riktigt som någon hade tänkt sig.

Det verkar som att mannens journal hade blandats ihop med någon annan patient, för någon undersökning av urinblåsan blev det inte.

Förvirrade kirurger

Några minst sagt förvirrade kirurger som tagit hand om honom, har istället genomfört en omskärelse av mannens kön. Han blev alltså omskuren istället för att få sin blåsa undersökt. 

Rapporter har även visat att det skett andra märkliga misstag på samma sjukhus tidigare. Exempelvis har en patient genomgått en operation och fått ett höftimplantat inopererat på fel sida. 

Har bett om ursäkt

– Vi är djupt och genuint ledsna för de inblandade och påverkade patienterna. Vi har naturligtvis bett om ursäkt personligen till var och en, säger sjukhusets säkerhetschef Moira Durbridge till Metro UK.

Hon fortsätter:

– Vi är hängivna i att lära och förbättra oss. Vi har förankrat detta arbete till våra kliniska prioriteringar inom vår kvalitetsstrategi för 2019/20.

Så, vad händer nu? Sjukhuset ska jobba på att stärka sina arbetsrelationer och försöka anpassa sig bättre till deras förbättringsstrategi om en gemensam uppsättning av kliniska prioriteringar. 

University Hospitals of Leicester fortsätter att försöka förbättra kvaliteten och säkerheten för patienter för att få tillbaka allmänhetens förtroende, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Andrew Wardle som föddes utan penis. Men med hjälp av muskler, nerver och hud från hans arm kunde han få en "robot"penis – som han nu äntligen fått använda. Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på sjukhus någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

1 timme sedan
Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

1 timme sedan
Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.