Fängelse, Peter Madsen
Peter Madsen attackerad i fängelset - Foto: Niels Hougaard /Ritzau via AP/TT, Pixabay

Livstidsdömde Peter Madsen har attackerats med kniv i fängelset

Peter Madsen har attackerats av en kniv inne i fängelset. Det rapporterar danska Ekstrabladet. Enligt uppgifter ska han inte vara allvarligt skadad.


Livstidsdömde Peter Madsen har attackerats med ett vapen inne i fängelset. Enligt danska tidningen Ekstrabladet ska det röra sig om en hemmagjord kniv. 

Enligt polisen ska vapnet varit tillverkat av ett rakblad och en plastkniv.

Ekstrabladet skriver att Madsen inte ska ha skadats allvarligt i attacken. Polisen berättar att man utreder en misshandel på fängelset just nu, men de vill inte bekräfta att det är Peter Madsen som attackerats. 

– Jag kan bekräfta att vi utreder ett överfall på en intagen som genomförts av en annan intagen inne på Herstedvester Fængsel, säger Ole Nielsen på Københavns Vestegns Politi till Ekstrabladet.

Inte första gången han attackeras 

Den åttonde augusti i fjol attackerades han i Storstrøms Fængsel. Då överfölls han i sin cell och fick ta emot flera kraftiga slag mot ansiktet. Slagen resulterade i flera skador, främst kring ögonen. 

I rättegången som hölls efter misshandeln berättade Madsen själv om det han upplevt.

"Jag blev slagen med sån kraft i ansiktet att mina glasögon gick sönder och fragmentet av glaset skar upp fyra snitt i mitt öga. Jag såg senare att jag också hade avvärjningskador på båda mina armar. Jag fick det som du kallar en "Salva" i boxningsvärlden", sade Madsen under rättegången enligt danska BT

Efter den misshandeln förflyttades han till Herstedvester Fængsel, där han nu sitter inlåst och där knivattacken ägde rum.

Sitter inne för mordet på svenska journalisten

Det var i augusti 2017 som den svenska journalisten Kim Wall åkte ut med Peter Madsens ubåt Nautilus för att göra ett reportage. Kim kom aldrig tillbaka och senare hittade man delar av hennes kropp på olika platser i vattnet. Peter Madsen greps och efter en lång rättegång dömdes han till livstids fängelse för det brutala mordet. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som kommer att hända med Peter Madsens ubåt Nautilus. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!