Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Explosioner i Sri Lanka – minst 310 personer döda

- 21/04/2019, 08:19 -

Hotell och kyrkor har drabbats av explosioner i Sri Lanka under natten till söndag. I staden Colombo ska minst tre femstjärniga hotell ha utsatts. Minst 310 personer har dödats vid explosionerna, enligt Reuters.

Vid lunchtid på påskdagen, samtidigt som påskfirandet pågick för fullt, misstänks självmordsbombare ha utfört attentaten, rapporterar SVT.

Flera kyrkor och hotell drabbade

Det ska röra sig om totalt sex explosioner vid samma tillfälle i olika delar av landet, enligt polisen. Vad som utsatts verkar i skrivande stund vara tre femstjärniga hotell i Colombo och tre kyrkor.

De tre kyrkor som rapporterats ha utsatts är St Anthonys kyrka i centrala Colombo, St Sebastians kyrka i Katuwapitiya strax norr om Colombo och en kyrka i staden Batticaloa, på östra delen av ön.

Hotellen som har rapporterats drabbade ska vara Cinnamon Grand, Kingsbury och Shangri-La, rapporterar Reuters.

Minst 310 personer rapporteras döda, skriver The Guardian

Enligt UD finns inga uppgifter på några skadade svenskar.

Ingen grupp har ännu tagit på sig skulden

För det som tycks vara en planerad attack har ingen grupp ännu tagit på sig skulden.

– Utifrån det vi vet nu skulle det kunna vara jihadistiska grupper. Just koordinerade attacker har ju historiskt varit Al Quadias signatur, säger terrorforskaren Hans Brun till SVT.

Utegångsförbud

Det har utlysts utegångsförbud med omedelbar verkan i Sri Lanka. Och det är fortfarande oklart när det kan komma att hävas.

UPPDATERING: Sjunde och åttonde explosion

På söndagsförmiddagen rapporteras det har inträffat en sjunde explosion i Dehiwela, nära Sri Lankas huvudstad. Enligt uppgifter ska två personer ha dött i den sjunde explosionen. Attacken ska ha skett på ett hotell nära ett zoo, enligt Reuters.

Kort därefter rapporterades det om att en åttonde explosion har inträffat.

Nyheter24 har rapporterat vidare om explosionerna i Sri Lanka. Här kan du läsa allt vi vet om händelsen.