Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny attack i Sri Lanka : USA varnar för fler terrordåd

- 22/04/2019, 13:21 -

Ännu en explosion har ägt rum vid en kyrka i Sri Lanka. Polisen ska även ha hittat 87 detonatorer vid en busshållplats i centrala Colombo, Sri Lanka. Nu varna USA:s Utrikesdepartement för att eventuellt fler attacker kan komma.

24 personer har gripits för dåden i Sri Lanka under påsken. Det är bekräftat att det handlar om självmordsbombare, men ingen grupp har tagit på sig ansvaret för explosionerna. Hälsoministern i Sri Lanka, Rajitha Senaratne, misstänker att det är den lokala militanta islamistiska gruppen NTJ som orsakat dåden, med hjälp av internationella nätverk.

Ny explosion vid kyrka

Nu har en ny, mindre explosion skett under måndagen. Den kom från en skåpbil vid en kyrka i landets huvudstad och var i samband med att polisen försökte desarmera en bomb, rapporterar Expressen

– Folk började springa och skrika. En stor folkmassa rörde sig. Polisen körde bort oss därifrån, rapporterar SVT:s person på plats i staden.

Ingen person uppges vara skadad av explosionen.

87 detonatorer hittades

Polisen hittade dessutom 87 nya detonatorer vid en busshållplats i Pettah, Colombo i Sri Lanka. Det är Colombos största busshållplats.

Nu vill amerikanska Utrikesdepartementet varna för att eventuellt fler attacker kan komma att ske i landet. De skriver som råd till de som ska resa att "terroristgrupper fortsätter att planera möjliga attacker i Sri Lanka".

Några av de områden som en möjlig attack kan ske vid är i gallerior, resecentraler, hotell, restauranger, sportarenor och kyrkor, sådana platser där det oftast samlas mycket folk. Svenskar som ska resa uppmanas se över sina planer.

Avråder resor till Sri Lanka

"Med anledning av att flera sprängdåd inträffat i Sri Lanka den 21 april 2019 avråder Utrikesdepartementet från icke-nödvändiga resor till landet. Beslut om avrådan togs 21 april 2019. Avrådan gäller tills vidare", skriver det svenska Utrikesdepartementet på sin hemsida, rapporterar Aftonbladet.