Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Här är bilderna som avslöjar grovt djurplågeri i Egypten

- 24/04/2019, 22:53

Vid en ny kartläggning gjord av djurrättsorganisationen Peta Asia har det framkommit bilder och filmer på hästar och kameler som plågas grovt då de används som turistattraktioner. De kollapsar i hettan och blir slagna när de inte lyder. Varning för starka bilder.

Vid populära turistorter så används kameler och hästar som turistattraktioner. Riktigt starka bilder och en ny kartläggning från djurrättsorganisationen Peta Asia visar att många djur plågas. 

Sakkara, Luxor och pyramiderna i Giza i Egypten är några av de resmål där du kan erbjudas häst- och kamelturer. 

Djurrättsorganisationen Peta Asia har nu delat med sig av bilder och filmklipp som visar en dyster sanning om hur djuren behandlas bakom ljuset. 

Kameler
Kameler piskas för att de inte lyder. Bildkälla: Peta Asia

Släpas längs marken

Trots öppna sår så tvingas djuren att fortsätta gå. Orkar de inte fortsätta gå så släpas de fram längs marken. Hästar kollapsar i hettan och lyder de inte så blir de slagna, skriver Metro UK. 

Flera av de hästar som använts som turistattraktion i Giza och Luxor har smärtsamma blodiga sår. De tvingas ändå vänta i den brännande solen till nästa betalande kund kommer. Detta utan tillgång till varken mat, vatten eller skugga.

Brännsår på djur
Med blodiga sår tvingas djuren invänta nästa kund – i den stekheta solen. Bildkälla: Peta Asia

– Det är skamligt att de utmattade och utarmade djuren i Egypten blir slagna och piskade till att ge oändliga turer i värmen, till och med när benen viker sig och de kollapser, säger Elisa Allen som är chef för Peta Asia i Storbritannien, till Metro UK.

Peta Asia vill inte att denna otäcka situation ska gå obemärkt förbi. De hoppas nu på att de fruktansvärda bilderna ska få turister att avstå från turer med hästar och kameler. 

Ersättas med mer moderna alternativ

Förutom att sprida de starka bilderna, så kräver djurrättsorganisationen även att egyptiska myndigheter agerar. Hur? Genom att helt enkelt förbjuda häst- och kamelturer.

Ett förslag från Peta Asia som Metro UK rapporterar om är att ersätta djuren med lite mer moderna alternativ som eldrivna cykeldroskor.

Några som vill värna om sina åsnor är Grekland. På kärleksön Santorini i Grekland ska man förbjuda personer med övervikt att rida på åsnor. Detta efter djurens dåliga välmående. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och det kan du läsa mer om här.

Tycker du att eldrivna cykeldroskor är ett bra alternativ?