Kameler och hästar plågas
​Bilderna som avslöjar grovt djurplågeri i Egypten - Foto: PETA Asia

​Här är bilderna som avslöjar grovt djurplågeri i Egypten

Vid en ny kartläggning gjord av djurrättsorganisationen Peta Asia har det framkommit bilder och filmer på hästar och kameler som plågas grovt då de används som turistattraktioner. De kollapsar i hettan och blir slagna när de inte lyder. Varning för starka bilder.


Vid populära turistorter så används kameler och hästar som turistattraktioner. Riktigt starka bilder och en ny kartläggning från djurrättsorganisationen Peta Asia visar att många djur plågas. 

Sakkara, Luxor och pyramiderna i Giza i Egypten är några av de resmål där du kan erbjudas häst- och kamelturer. 

Djurrättsorganisationen Peta Asia har nu delat med sig av bilder och filmklipp som visar en dyster sanning om hur djuren behandlas bakom ljuset. 

Kameler piskas för att de inte lyder. Bildkälla: Peta Asia

Släpas längs marken

Trots öppna sår så tvingas djuren att fortsätta gå. Orkar de inte fortsätta gå så släpas de fram längs marken. Hästar kollapsar i hettan och lyder de inte så blir de slagna, skriver Metro UK. 

Flera av de hästar som använts som turistattraktion i Giza och Luxor har smärtsamma blodiga sår. De tvingas ändå vänta i den brännande solen till nästa betalande kund kommer. Detta utan tillgång till varken mat, vatten eller skugga.

Med blodiga sår tvingas djuren invänta nästa kund – i den stekheta solen. Bildkälla: Peta Asia

– Det är skamligt att de utmattade och utarmade djuren i Egypten blir slagna och piskade till att ge oändliga turer i värmen, till och med när benen viker sig och de kollapser, säger Elisa Allen som är chef för Peta Asia i Storbritannien, till Metro UK.

Peta Asia vill inte att denna otäcka situation ska gå obemärkt förbi. De hoppas nu på att de fruktansvärda bilderna ska få turister att avstå från turer med hästar och kameler. 

Ersättas med mer moderna alternativ

Förutom att sprida de starka bilderna, så kräver djurrättsorganisationen även att egyptiska myndigheter agerar. Hur? Genom att helt enkelt förbjuda häst- och kamelturer.

Ett förslag från Peta Asia som Metro UK rapporterar om är att ersätta djuren med lite mer moderna alternativ som eldrivna cykeldroskor.

Några som vill värna om sina åsnor är Grekland. På kärleksön Santorini i Grekland ska man förbjuda personer med övervikt att rida på åsnor. Detta efter djurens dåliga välmående. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och det kan du läsa mer om här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att eldrivna cykeldroskor är ett bra alternativ?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.