Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Papegoja "anhållen" av polis – varnade ägare om drograzzia

- 26/04/2019, 16:56

En papegoja anhölls under en drograzzia i Vila Irmã Dulce, ​Brasilien. Fågeln hade nämligen varnat sina ägare för att polisen var på väg. "Han måste ha tränats för detta", säger den brasilianska polisen.

Ett väldigt ovanligt omhändertagande gjordes i Vila Irmã Dulce, Brasilien efter en drograzzia. Trots att razzian planerats länge fanns det en sak som den brasilianska polisen inte hade räknat med – att det skulle finnas någon på insidan som larmade om att polisen var på plats. 

Den "personen" var en papegoja, enligt The Guardian. 

"Han måste ha tränats för detta" 

Papegoja
Papegojan i fråga. Faksimil: Video från Brasilienska polisen

När polisen närmade sig den bostad där de misstänkte att det förvarades stora mängder av drogen crack-kokain hörde dom hur någon skrek "Mamma, polisen". Och i efterhand är polisen nästintill säkra på att den lojala fågeln hade tränats att varna för polisnärvaro. 

– Han måste ha tränats för detta, säger en av poliserna i en intervju med Brasilianska medier, enligt The Guardian. 

Höll näbben stängd på polisstationen 

Lyckligtvis hann personerna inuti lägenheten inte smita undan, trots varningen, och polisen hann anhålla en man och en tonårig flicka.  

Papegojan togs med till stationen, men höll näbben stängd. Trots att flera poliser gick förbi, så vägrade han återupprepa varningen som han utropat under razzian. 

Efter ett tag tröttnade polisen på motvilliga papegojan, och lämnade ifrån honom till ett zoo, enligt The Guardian. Och där får han förhoppningsvis leva ut sina dagar, långt ifrån droger och razzior.