Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter terrorn i Sri Lanka: Anders Holch Povlsens barn har begravts

- 05/05/2019, 17:03

Det var under terrordådet som tre av fyra barn till den danska miljardären Anders Holch Povlsen omkom. Under lördagen begravdes de tre barnen. Flera tusentals var med och visade sitt stöd till familjen.

Terrordådet i Sri Lanka som inträffade under påsken tog 250 liv. Några som befann sig på den drabbade platsen var den danske miljardären Anders Holch Povlsen, hans fru Anne Storm Pedersen och deras fyra barn. Tre av barnen dog i terrorattacken, något som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Flera tusentals visade sitt stöd

Under lördagen hölls begravningen för de tre barnen Alma, 15, Agnes, 12, och Alfred, 5. Det var i Århus Domkyrka som flera tusentals människor samlades för att hylla barnen och visa sitt stöd till familjen. 

Några igenkända ansikten som befann sig på plats under lördagen var Danmarks kronprinsen Frederik och kronprinsessan Mary. De hade med sig sina barn Christian, 13, Isabella, 12 och tvillingarna Vincent och Josephine, 8.

Det var med stor sorg kronfamiljen närvarade, då de är nära vänner med den drabbade familjen, rapporterar danska BT som var på plats. 

Tre kistor klädda i hortensia.
Tre kistor klädda i hortensia. Bildkälla: Mads Claus Rasmussen/AP/TT

"Ett hjärtskärande ögonblick"

Tre kistor klädda i blå, rosa och lila hortensior bars ut. På Alfreds kista, den yngste, hade färgglada ballonger knutits fast. 10-åriga Astrid, som var den enda av Holch Povlsens barn som överlevde terrordådet, klippte sedan av bandet så att ballongerna flög upp i luften. Samtidigt sjöng gästerna en psalm. Danska BT kallar stunden för "ett vackert och hjärtslitande ögonblick".