PLAST
Nu förbjuder den italienska ön all slags plast. - Foto: Pixabay

Här förbjuds all plast – så hög blir bötern för förbrytare

​Nu har den italienska ön Capri tagit beslutet att förbjuda plastartiklar. Förbudet startar redan 15 maj i år och är ett slag för miljön. Böter på det? Japp, upp till hela 5 400 svenska kronor för den som skräpar ner.


Capri, den lilla ön nära Italiens västkust, har tagit beslutet att helt förbjuda plastartiklar.

5 400 kronor i böter

Förbudet börjar gälla redan den 15 maj i år, och den som väljer att trotsa beslutet kommer åka på en saftig bot – hela 5 400 kronor kan du bli skyldig.

Förbudet innebär att du inte kommer att få ta med dig varken plastbestick, muggar, tallrikar eller någon slags engångsartikel som är gjort av plast. 

Hög böter för den som skräpar ner på Capri framöver. Bildkälla: Pixabay

Vill minska nedskräpningen

Förbudet är ett slag för miljön. Det kommer gälla både lokala handlare och besökare. Det får alltså varken säljas eller tas in plastartiklar på och till ön.

– Vi har ett stort problem och vi måste bidra till att lösa det. Vi har alla hört om plastberget som finns i havet, berättar borgmästaren Gianni De Martino till The Independent, rapporterar Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett torg i Sverige som ska testa att förbjuda plastpåsar – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.