Veterinar-forgiftade-sin-hund
Veterinär förgiftade sin hund, upprörd över att måste sluta jobba med djur - Foto: Pixabay, Claudio Bresciani/TT

Veterinär förgiftade hund – avstängd permanent från yrket

En veterinär i Glasgow, England, förgiftade år 2013 sin egen hund. 2017 dömdes hon för brottet och nu i veckan kom det senaste beslutet i ärendet – att hon aldrig får praktisera som veterinär igen. Något hon inte är glad över.


2013 förgiftade veterinären Georgina Bretman sin två-åriga cocker spaniel. Det här höll på att bli hundens död och 2017 dömdes Bretman för brottet. Nu i veckan kom ytterligare ett beslut i ärendet – att hon aldrig får praktisera som veterinär igen. Något hon inte är glad över.

Höll på att avlida

Den drabbade hunden heter Florence och var vid tidpunkten för händelsen två år gammal. Efter Bretman injicerat Florence med insulin fick hunden smärtsamma kramper och var tvungen att behandlas direkt för att inte hamna i koma och dö, skriver The Daily Mail.

Bildkälla: Pixabay

Som tur är klarade sig Florence – och hennes ägare hamnade i rättegång. 

"Ville ha uppmärksamhet"

Bretman själv har aldrig förklarat varför hon förgiftade sin hund men en före detta kollega menar att anledningen kan ha varit uppmärksamhet. Oavsett motiv var bevisen tillräckligt starka för att fälla Bretman som dömdes till 140 timmars ideellt arbete.

Bildkälla: Pixabay

Men trots domen vill Bretman fortsätta arbeta med djur, något Englands veterinärkommitté inte tänker tillåta.

Får aldrig praktisera igen

Efter rättegången kopplades Englands officiella veterinärkommitté in. Deras uppgift blev att avgöra om Bretman får återgå till att praktisera som veterinär eller inte och i veckan fattade de ett beslut – att hon permanent är avstängd från yrket. 

Bildkälla: Pixabay

Bretman står dock fast vid att hon älskar djur och har fortsatt kämpa för att få arbeta som veterinär. Bland annat skrev hon in till kommittén där hon förklarade att hon "förlorat allt" sedan händelsen – något som dock inte ändrade deras beslut. 

Läs även: Veterinären opererade in heroin i valparnas mage

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du hon borde få jobba med djur igen?
Tack för din röst!