Tisdag 16 Aug
Stockholm

Veterinären opererade in heroin i valparnas magar

Andres Lopez Elorez, hundar.
Andres Lopez Elorez opererade in flytande heroin i hundvalpar. Foto: Polisen i USA, DEA

Nu döms en 39-årig man i New York för flera fruktansvärda fall av djurplågeri. Andres Lopez Elorez opererade in flytande heroin i hundvalpar som han sedan smugglade från Colombia till New York.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen dömdes 39-årige veterinärstudenten, Andres Lopez Elorez,  för att ha plågat och mördat flera valpar. Under en längre tid utnyttjade Elorez sin roll som veterinärstudent för att operera in paket innehållande flytande heroin i valpars magar, enligt Daily Mail.

Skar ut paketen – döden för valparna

Enligt myndigheterna flögs valparna till New York där en del av en Colombiansk knarkring mottog dem. Väl på plats skars paketen ur valparnas magar – en process som innebar döden för majoriteten av hundarna.    

Nio hundvalpar hittades på en gård i Medellin. Foto: Polisen i USA

När polisen gjorde en husrannsakan på en gård i Medellin år 2005, fann man nio av valparna som Elorez uppfostrat till att bli smuggelhundar. Tre av hundarna dog av virus som de drabbats av efter operationerna. Polisen hittade också 17 påsar flytande heroin, och ytterligare 10 påsar som opererades ut ur valparnas magar. 

Var på flykt i 10 år 

Dessvärre kunde man inte hitta Elorez, som efter händelsen levde på flykt i över tio år. Han greps 2015 och utlämnades förra året till USA för att stå till svars för brotten. 

Straffet blev sex års fängelse för den 39-årige mannen. 

En fint slut för valparna som räddats

De sex valparna som räddades från gården rehabiliterades och fick nya hem. En av de sex hundarna, rottweilern Heroina, blev adopterad av den colombianska polisen och tränades ironiskt nog till att bli narkotikahund

Donna och Heriona fick nya hem hos den colombianska polisen. Bildkälla: DEA

En annan hund, beageln Donna, adopterades av en comlombiansk familj som arbetat med fallet och fick ett tryggt hem hos dem, enligt Daily Mail

Här kan du läsa om liknande nyheter: 

Hund plågades med glödande cigaretter – av inbrottstjuvar

Ströp ihjäl hund med ett spännband – hade döda hundvalpar i frysen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.