Kvinna–forsokte–bota–cancer–med–vegan–diet
Kvinna försökte bota cancer med vegan–diet - Foto: Facebook/Katie Britton–Jordan

Kvinna försökte bota cancer med vegandiet – dog

I juli 2016 diagnostiserades en brittisk kvinna med behandlingsbar cancer. Trots att läkarna sa att hon skulle dö utan medicinsk vård nekade hon behandlingen – och påbörjade istället en vegansk diet. Igår somnade hon in.


Katie Britton Jordan diagnostiserades med bröstcancer juli 2016 efter att hon upptäckt en knöl när hon ammade. Cancern var behandlingsbar och läkarna erbjöd henne därför cellgifter, operation och strålning – något Katie tackade nej till. Istället vände hon sig till alternativ medicin och igår somnade hon in, skriver brittiska Metro

Läkarna varnade

Även fast läkarna informerade Katie om att hon skulle dö utan behandlingen menade hon att det fanns bättre alternativ. För två år sedan förklarade hon sitt beslut för media: 

– Om jag tog cellgifter, då tror jag att jag skulle vara sängbunden. Jag har sett vänner ta cellgifter och de påverkas för resten av livet. Det är fruktansvärt.

Hon fortsätter:

– Du förgiftar din kropp. I min åsikt finns det alternativ där ute som är bättre än att förgifta sig själv. 

Katie under en alternativ behandling i Amsterdam. Bildkälla: Facebook/Katie Britton–Jordan

Cancern spred sig

Utöver en vegansk diet innefattade Katies egna behandling användning av kosttillskott, svartpeppar–kapslar, sjögräs och syrekammare. Trots detta utvecklades hennes cancer från stadium två till stadium fyra. Den spred sig även till lymfkörtlar, nacke, lungor, njure och skelett. 

Katie på alternativ behandling i Amsterdam. Bildkälla: Facebook/Katie Britton–Jordan

Sämre värden

Fram till mars 2017 var Katies värden fortfarande stabila. Sedan tog det en snabb vändning. Trots att Katie blev så dålig att hon blev inlagd på sjukhus fortsatte hon tacka nej till behandling. Istället ökade hon mängden kosttillskott. 

Bildkälla: Facebook/Katie Britton–Jordan

Familjen sörjer

Till slut orkade Katies kropp inte kämpa längre och hon gick igår bort. 

"Vår lilla tjej har redan fått lära sig livets tuffaste läxa vid en sådan ung ålder. Jag har inte längre några svar att ge när hon gråtandes frågar varför vi måste säga hejdå" skriver hennes make på Facebook. 

Läs även: Amalie, 17, hade ont i halsen – tre månader var hon död

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.