Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagförslaget: Kastrera alla barnsexbrottslingar

- 06/06/2019, 19:31 -

Nytt lagförslag i Alabama – alla sexförbrytare som är dömda för att begått sexuella övergrepp på barn under 13 år ska kastreras, kemiskt.

I maj röstade Alabama, USA, ja till ett totalt abortförbud, även vid incest och våldtäkt. Detta var något som Nyheter24 rapporterade om och som du kan läsa mer om här.

Nu riktas uppmärksamheten återigen till Alabama. Detta då de ska besluta om barnsexbrottslingar ska bli kastrerade eller inte innan de lämnar fängelset, rapporterar The New York Post. 

Kemisk kastrering

Lagförslaget överlämnades till statens guvernör Kay Ivey den 31 maj. I förslaget står det att alla sexförbrytare som är dömda för att ha begått sexuella övergrepp mot barn under 13 år ska kastreras – kemiskt. 

Mer specifik innebär den kemiska kastreringen att sexförbrytarna ska tvingas ta medicin som stoppar produktionen av testoron och andra hormoner för att sexlusten ska dämpas. 

Villkor för att bli frigiven 

Vidare i lagförslaget står det att behandlingen ska påbörjas en månad innan den dömde brottslingen släpps från fängelset, och pågå till en domare bedömer att det inte längre är nödvändigt. 

Och medicinen är ett måste för att bli frigiven. Väljer den dömde att inte genomgå den kemiska kastreringen kommer denne få vara kvar i fängelset. Det står även i lagförslaget att den dömde dessutom ska betala medicinen själv, rapporterar The New York Post